در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال تئاتر | اخبار | انتقاد از هرج‌و‌مرج اطراف تئاتر شهر
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 17:20:01
نمایش ریچارد سوم اجرا نمی‌شود | انتقاد از هرج‌و‌مرج اطراف تئاتر شهر  | عکس

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):
کد خبر: ۹۷۰۵۲۷۱۳۹۲۳- شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۷- ۱۰:۲۳

یک منتقد، پژوهشگر و کارگردان تئاتر با انتقاد از هرج‌ومرج ایجادشده در اطراف تئاتر شهر گفت: باید به صورت علمی از متدهای روز در خصوص تبلیغات محیطی برای مجموعه‌های فرهنگی بهره برد.
روح‌الله جعفری کارگردان نمایش «ریچارد سوم اجرا نمی‌شود» که آن را در تالار «چهارسو» مجموعه تئاتر شهر به صحنه آورده، در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص چادرهایی که در اطراف تئاترشهر از سمت شهرداری دائر شده است، اظهار کرد: از هر اثر فرهنگی‌هنری که به صورت میراث ملی - چه مادی و چه معنوی-  برای ما به یادگار باقی مانده، باید مراقبت‌های ویژه‌ای شود. این اثر فرقی ندارد که یک بنا باشد یا یک اندیشه که در یک کتاب به‌وسیله خالق‌اش ثبت شده است.
این استاد دانشگاه، با انتقاد از هرج‌ومرج ایجادشده در اطراف تئاتر شهر گفت: باید به صورت علمی از متدهای روز در خصوص تبلیغات محیطی برای مجموعه‌های فرهنگی بهره برد، اما نه‌تنها در شهری که در آن زندگی می‌کنیم، شاهد استفاده تخصصی از تبلیغات محیطی نیستیم، بلکه به داشته‌های فرهنگی و مکان‌های فرهنگی خود نیز بی‌توجه هستیم و اصلاً به فکر حفظ آن‌ها نیستیم. وقتی افراد با نگاه‌های غیرتخصصی به حوزه‌های فرهنگی ورود پیدا می‌کند، نتیجه‌ عملکرد آن‌ها، دامن زدن به آشفتگی و اغتشاش فرهنگی است.
او ادامه داد: شهرداری به عنوان یکی از متولیان حفظ این آثار ملی، باید از آن‌ها به بهترین شکل ممکن مراقبه کند. داشتن چنین تفکری باید در دستور کار نهادها و ارگان‌ها، از جمله شهرداری قرار بگیرد.
جعفری گفت: متأسفانه مجموعه تئاترشهر به لحاظ تعرض‌های محیطی که این روزها شاهد آن، آن‌هم به شکل فجیعی هستیم، حال خوبی ندارد. دست‌فروشان، معتادان، چادرها (که به صورت سازماندهی شده) و... در پیرامون مجموعه هستند، یک اغتشاش محیطی را برای این بنا به‌وجود آورده‌اند. این اغتشاش شکل‌گرفته‌شده، مخاطب را گریزان از آمدن به این مجموعه کرده و می‌کند.
این پژوهشگر و منتقد حوزه هنرهای نمایشی با بیان این‌که در مکان‌های فرهنگی شهر تهران، تمرکز و اراده و برنامه‌ای برای معرفی این مکان‌ها و همچنین کالاهای فرهنگی به‌نمایش درآمده در آن‌جا نیست، گفت: این بی‌برنامگی و نداشتن تخصص‌های لازمه در اداره امور شهری، باعث شده که متولیان تصمیم‌گیرنده، به‌جای روی آوردن به عقلانیت، احساسی‌گرایی را در دستور کار خود قرار دهند و خروجی آن، آشفتگی زننده‌ای است که اعتماد مخاطب را در وهله اول نشانه می‌رود و وقتی مخاطب اعتمادش از دست رفت، نمی‌توان از او انتظار داشت که از کالاهای فرهنگی استقبال کند.
جعفری در پایان تأکید کرد: شرم‌آور است که مجموعه تئاتر شهر در انحصار انواع و اقسام آلودگی‌ها درآمده و کسی به فکر هم نیست. اگر فکری برای زدودن این آلودگی‌ها نشود، فاجعه رخ می‌دهد، کما این‌که فاجعه رخ داده و آقایان مسئول، نمی‌خواهند بپذیرند که در انجام وظایف خود، کوتاهی کرده و ناموفق بوده‌اند.

۰۳ شهریور ۱۳۹۷