در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال م.هادیان | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 08:13:47
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید

نمایش میان رودان - فراز ها و فرود ها

نقدها و نظرات زیادی رو از نظر گذروندم و واقعا حیف دیدم اگر چند خطی در باره این نمایش مطلبی نگذارم . دورا دور علی شمس عزیز را خوب میشناسم . من نه بر منتقدان جبهه میخوام بگیرم و نه دفاعی از شخصی میکنم .

به عنوان فردی که اهل قلم هست و تاریخ کهن را به خوبی شناخته و با مضمون نمایشنامه کاملا آشناست معتقدم با توجه به وقت کمی که مجموعه نمایش میان رودان در اختیار داشت و همچنین صحنه هایی که حتما نیاز به تمرین برای آدا‍‍‍پته شدن بهتر بر روی استیج بود برای اولین بار که نمایش به روی صحنه رفت در جشنواره کمی ناهماهنگی بخاطر عدم در اختیار داشتن استیج و همچنین استرس رویت شد ولی در اکران مجدد نمایش به هیچ عنوان نقصی در اجرا ندیدم . کار کارگردانی نقد خودش رو طلب میکنه ، با توجه به تصویر گری 3 روایت متفاوت و فشرده و تنوع نقش ها و البته تعداد بازیگر محدود باید در نظر گرفت کار اجرایی چقدر استرس زا ... دیدن ادامه ›› و تنش زا هست ، وظیفه کارگردان هدایت تیم هنری خودش هست و اینکه از نظر روانی اون فشار سنگین رو که بازیگر در اجرای نقش ها و تحمل گریم و ... هست رو دور نگهداره تا بازیگر با ذهن باز بروی صحنه بره و نمایشی رو به اجرا دربیاره که 3 نوع فرهنگ گویش و بیان خاص رو باید ملموس و متفاوت به مخاطبین منتقل کنه که از این نظر کار کارگردان با کمترین نقص ممکنه همراه بود که جای تشکر داره .
به متن نمایشنامه میتوان خرده گرفت که چرا پر بارتر نشده ؟ و چرا دیالوگ های روح پدر همورابی محدود و کلیشه ای بود و به نقطه ضعف نمایشنامه بدل شد ؟ چرا علی شمس در بیان درونمایه نمایش در نگارش اون زیرکی کافی رو بکار نبرد تا ذهن مخاطب رو بیشتر درگیر این مسئله بکنه که آنچه که قابل رویت هست برای درک درونمایه اون حتما نیاز به تفکر هست نه مطلبی آشکار ! تا مخاطب انقدر ساده و واضح دنبال درونمایه امروزی گم شده در نمایش نباشه !
علی شمس عزیز باید بیشتر توجه به این نکته داشته باشه که مخاطبین 2 دسته هستند کسانی که عمیق هنر را می شناسند و درک میکنند که سطح توقع بالایی نیز دارند و کسانی که برای تفریح و علاقه جذب نمایشی چون تئاتر می شوند و در قلم نوشت ها باید رضایتمندی 2 طرف حاصل شود که این امر برای طیف اول تا حد زیادی محقق نشده .

روی این جمله بنده به آن دسته از مخاطبین هست که میان رودان رو که استنباط نویسنده از دل تاریخ مکتوب به دوره 1000 تا 600 سال قبل میلاد مسیح هست با اودیسه هومر که به عنوان یکی از شاهکارهای تاریخ ادبیات جهان شهره هست قیاس معل غیر دارند انجام می دهند و توقعشان از یک کارگردان و نویسنده خوب و جوان ما زیاده خواهی را نیز رد میکند ! کمی انصاف کمی مطالعه قبل از هر نقدی بد نیست .

جناب م.هادیان فکر می کنم هر مخاطب حرفه ای تئاتر آنقدر انصاف دارد که شرایط نامطلوب به روی صحنه بردن هر اثری را روی صحنه در نظر داشته باشد و با گروه اجرایی در اختلال هایی که به واسطه ی چنین مشکلاتی به وجود می آید، همدلی کند.. ضمنا گمانم این است که بسیاری از مسایل و مشکلات مربوطه از جمله مثلا جدایی بازیگر بی تعهد کار در طی روزهای گذشته و مسایل دیگر توسط گروه اجرایی و دوستان دیگر در همین دیوار طرح شده باشد..

شخصا بسیار دوست داشتم نظر شما دوست محترم که اهل قلم هستید و تاریخ کهن را به خوبی میشناسید ، می دانستم درباره نسبت اتفاقات و حوادث و شخصیت های آن دوره ی تاریخی(پیشاتاریخی) با اتفاقاتی که در متن جناب شمس خلق شده ...این مقایسه ها بسیار آموزنده به نظرم می آید ... منظور نظرم تحلیل تان به عنوان فرد مطلع از تاریخ کهن از شوخی با تاریخ و نقش و نسبتش با برداشت امروزین ما از این موضوعات و شخصیت ها است و اینکه واقعا متن ... دیدن ادامه ›› و اجرا چقدر این مساله را بروز می دهد..مثلا به نظرم در مورد شخصیت حمورابی (که احتمالا شما شاید برای مزاح با رسم الخط زبان فارسی آنرا ، همورابی، نگاشته اید!!) جای مباحثی را خالی دارد در مورد لوح معروفش و قواعد آن و تسری آن قوانین بعدها به قوانین برخی ادیان که محمل مباحث بسیاری را فراهم می آورد، و ققدان آن در میان رودان احساس می شود...
ضمنا فکر می کنم کاری که جناب شمس با پادشاهان و شخصیت های تاریخ مکتوب 1000سال قبل از میلاد مسیح کرده اند از نظر ماهیتی فرقی نداشته باشد با چنین کاری احتمالا با شخصیت های تاریخ ادبیات جهان ،اگر قراربر این باشد که بتواند بر نگرشها و باورهای فیکس و کلیشه شده ی ما تغییری ایجاد نماید! چه شخصیت های هومر و شکسپیر و ..باشد چه کوروش و حمورابی و...قیاس کاملا هم مقرر است
مسلما علی شمس از نویسندگان و کارگردانان خوش قریحه تئاتر در ایران هستند و وجودشان مایه مباهات..
۱۸ بهمن ۱۳۹۴
ممنونم از توجه شما
۲۶ بهمن ۱۳۹۴
نمایش زیبا و در خور توجه ای بود. استفاده از متن نه چندان کهن و تلفیق اون با درون مایه طنز و گهگاه طنزهای محاوره ای جذابیت خاصی در کنار نیشخندهای تاریخی داشت. همچنین توجه ما رو جلب می کرد به قسمتهای خاصی از تاریخی که شاید برای ما مهم نبوده و اصلن توجه مون رو معطوف خودش نکرده هرچند این بخش های برای کسانی که با تاریخ آشنا هستند جزو جذابترینها و بهترینها از نظر کشف و شهود است.
از نظر متن نمایش به نظر بنده این نمایش از آنهایی است که باید حتمن دید.از یکطرف نباید انتظار متنهای به شدت فلسفی و شاید فاخر را داشت و از آن طرف نباید این کار را رفت،دید و خندید.
درست است شاید دکور نمایش و یا میزان سن آنچنان به دل شما ننشینید ولی طوری هم نیست که شما را زده کرده و از کار پشیمان ... دیدن ادامه ›› شوید.
باید به این نکته توجه کرد که ما باید این طور کارها را با دید جدیدی نگاه کنیم. اصولا نگاه به همه کارهای تئاتر با یک نگاه ثابت از نظر من اشتباست.
۱۲ اسفند ۱۳۹۴
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
2 بلیط برای این نمایش فوری نیازمندم . از دوستانی که امکانش رو دارن لطف کنن با شماره 09362612493 پیامک بدن تا باهاشون تماس بگیرم
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید