در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال تئاتر | اخبار | درام باید به ساده‌ترین شکل داستان خودش را تعریف کند
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 06:29:03
نمایش B5-6 | درام باید به ساده‌ترین شکل داستان خودش را تعریف کند | عکس
«امیر نوروزی»یکی از نویسندگان و کارگردانان جوان و خوش ذوق تئاتر دانشگاهی است. او با نوشتن نمایش نامه ی «B5-6» در جشنواره تئاتر دانشگاهی و جشنواره فجر شناخته شد و این روزها علاوه بر نویسندگی با بازی در همین نمایش در تالار مولوی حضور دارد. نمایش «B5-6»نشانگر فیلترینگ در شبکه‌های اجتماعی است و با استفاده از این عنوان و دستمایه‌ قرار دادن مسئله‌ی شبکه‌های اجتماعی و فیلترینگ، روی صحنه می رود.
نویسنده نمایشنامه B5-6 درباره ی شکل گرفتن این اثر گفت:قرار بود در دانشکده برای استادم خانم نرگس یزدی متنی بنویسم که نمره بدهند،نمایشنامه ی خوبی از آب در آمد و با همراهی فرزام رنجبر متن را برای جشنواره تئاتر دانشگاهی فرستادیم. همزمان با تمرین بخش زیادی از متن را تغییر دادیم. و مجتبی پیرزاده، وحید منتظری و ایمان عزیزی صدیق به عنوان کاراکترهای نمایش انتخاب شدند.
امیر نوروزی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه در جشنواره کار با اقبال عمومی مواجه شد و در ۴بخش کاندیدای دریافت جایزه شدیم. بعد از جشنواره تئاتر دانشگاهی هم در بخش نسل نو سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر پذیرفته شد. و بعد هم از بین کارهایی که برای اجرا در تالار مولوی درخواست داده بودند انتخاب شدیم.
نوروزی که برای نوشتن این اثر کاندیدای دریافت جایزه از هجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی بود؛ معتقدست که این نمایشنامه برای او یک تجربه است و می گوید: من سعی کردم یک داستان جذاب را با ریتمی بالا و موقعیتی درست در نمایشنامه برگزار کنم. شاید هم وقتی می نوشتم به هیچ کدام از این واژه ها فکر نمی کردم. ایده ی این نمایش، از سه سال پیش وقتی که قرار بود در جشنواره ی مونولوگ شرکت کنم به ذهنم رسید.
وی در ادامه افزود:آن اجرا یک مونولوگ بیست دقیقه ای از خودکشی یک مرد بود که قصد داشت این عمل را به صورت آنلاین جلوی چشم همه ی مردم دنیا انجام دهد. کاراکتری که برای رسیدن به شهرت این کار رامی کرد. به نظرم رسید هنوز می شود کاراکتر را تغییر داد و در موقعیتی بهتر همراه با شخصیت¬های دیگر، نمایشی نوشت که این داستان را دستمایه ی خودش قرار بدهد و کماکان جذاب باشد.
نوروزی با بیان اینکه سعی کرده از همه ی تجربه هایش برای خلق موقعیت های کمیک استفاده کند، متذکر شد: انتخابم این بود که نباید این داستان جدی را، جدی گرفت. ترجیح می¬دادم مخاطب به  نمایش B5-6 بخندد. به همین جهت از گفتن جملات پیچیده در نمایش پرهیز کردم و برای توضیح مسائل سخت از ساده ترین ابزار استفاده کردم. به نظرم درام باید به ساده ترین شکل داستان خودش را تعریف کند. همه ی اعضای گروه سعی در رسیدن به این شکل از نمایش داشتند. حالا چه قدر موفق بودیم نمی دانم؛ ولی اتفاقی که دلمان می خواست برای مخاطب این نمایش بیفتد، افتاد.
نویسنده نمایش"B5-6" در همین زمینه گفت:داستان از جایی شروع میشود که مردی به نام مسرور قرارست به صورت آنلاین خودکشی کند. مسرور طرفدار های زیادی پیدا کرده و به همین دلیل مشهور شده. شهرت می-تواند او را به ثروت برساند. یک شرکت تبلیغاتی قرارست به کمک اسپانسرها از مسرور حمایت کند و فیلم خودکشی مسرور را تولید کند. این شرکت از طریق مسرور به پول زیادی میرسد و به همین دلیل سعی دارد تا خودکشی مسرور را عقب بیندازد!
نوروزی در پایان خاطر نشان کرد: چیزی که در این نمایشنامه مهم است اتفاقات ریز و درشتی است که به مساله ی اصلی یا همان خودکشی مسرور بی ربط است. یعنی کاراکترها، کارهایی را انجام می دهند که در آن موقعیت حساس نباید انجام داد. این تضاد ترسناک می تواند احمقانه و خنده دار باشد و موقعیتی را به وجود بیاورد که مخاطب به آن بخندد و لحظه ای بعد احتمالاً به آن فکر کند.
دیدن  نمایش “B5-6” علاوه بر حرف های زیادی که برای گفتن دارد می تواند برای هر نوع مخاطبی لذت بخش باشدلازم به ذکرست که نمایش ” B5-6 “ نوشته امیر نوروزی به کارگردانی فرزام رنجبر هرشب ساعت۲۰در تالار مولوی روی صحنه می رود.
در این نمایش مجتبی پیرزاده، امیر نوروزی، وحید منتظری و ایمان عزیزی به عنوان بازیگر حضور دارند. سایر عوامل این نمایش عبارتند از:
آهنگساز: پویا نوروزی، مدیر طراحی: امید اکبری، طراح صحنه: حسین صحرایی، طراح لباس: نسا قلی پور، طراح نور: احمد سلگی، مشاور کارگردان، نگار زاغیان، دستیاران کارگردان، نیکا زندی،  امیر اکبری، گریم: فرشته پاشایی، عکاس، کیان صالحی، طراح پوستر و بروشور، مهرداد کریمیف، دستیار صحنه: حمید وحیدی نسب،امید قدمی، دستیار لباس: رقیه جودی، تهیه کنندگان: فرزام رنجبر و پویا نوروزی، ساخت تیزر، مهدی مختاری

درباره نمایش B5-6
۱۵ اسفند ۱۳۹۴