در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال تئاتر | اخبار | مهمترین ویژگی نمایش دریم لند، دغدغه اعضای گروه برای آفرینش­گری است
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 11:20:09
نمایش دریم لند | مهمترین ویژگی نمایش دریم لند، دغدغه اعضای گروه برای آفرینش­گری است | عکس

این روز ها نمایش «دریم لند» به عنوان اثر برگزیده بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی  به شب های پایانی خود در تئاتر مولوی نزدیک می شود و با استقبال بی نظیر مخاطبان و منتقدان مواجه شده است. به همین دلیل روابط عمومی تئاتر مولوی گفتگویی اختصاصی با مرتضی جلیلی دوست کارگردان جوان این نمایش ترتیب داده است.

کارگردان جوان نمایش «دریم لند» در مورد نحوه شکل گیری ایده توضیح داد که ایده اولیه یک سری تصاویری بود که بین من و صبا نجاتی شکل گرفت که نویسنده ی همه ی نمایش هایی بوده که من تا به الان کارگردانی کرده ام. یک نسخه ی اولیه از متن نوشته شد و به مرور در تمرین ها بازنویسی هایی انجام شد و تغییرات و حذفیات بسیاری در متن رخ داده است و حتی نسخه ای که در  اجرای عموم می بینیم با نسخه ی جشنواره تفاوت هایی دارد. در ارتباط با ایده اجرایی باید بگم که چند سالی بود که ایده ی یک نمایش بی کلام در ذهن ما شکل گرفته بود و با دیدن فیلم های چاپلین به این نتیجه رسیدیم که ایده ی نمایش بی کلام را می توانیم با فضای فیلم های چاپلین تلفیق کرد و در نهایت به این فرم رسیدیم و برخلاف کار قبلی که بسیار کلام محور بود، قصد داشتیم که یک اجرای بی کلام را به صحنه ببریم و تجربه ی متقاوتی برای من و گروهم بود.

او همچنین در مورد شیوه تمرین ها و کار گروهی اظهار داشت، مسئله ی مهم دیگری که وجود دارد این است که یک گروهی شکل گرفته است که یک نوسینده ثابت دارد، طراحان و بازیگرانی دارد که توانسته ایم، گروه یکدستی را تشکیل دهیم و دغدغه اصلی گروه این است که خلق تجربه های جدید بکند، جدید نه به این معنا که تا حالا شکل نگرفته است بلکه به این معنا که برای گروه تجربه جدیدی است و در نهایت به مرور کاراکترها انتخاب شدند و جهان نمایش «دریم لند» شکل گرفت.

تمرین ها تقریبا از اواسط آذر ۹۷ شروع شد و تا الان که به اجرای عموم رسیده است، ادامه داشته است. مسئله ای که خیلی مهم بود این است که وقتی من به عنوان کارگردان رفتم سر تمرین هیچ پیش فرضی از اجرا نداشتم و نویسنده که خودش هم جزو  بازیگران بود و در پروسه­ی تمرین ها با ما بود و بازیگران هم نیز خودشان علاقه داشتن که خلق کنند و با این روحیه گروهی «دریم لند» داشت شکل می گرفت.

مهم ترین وجهی که اجرای «دریم لند» دارد این است که یک گروه  کامل ۲۰ نفره ای هستند که تک تک اعضای گروه دغدغه ی خلق کردن دارند. بازیگران و نویسنده کار بدون هیچ ترسی هر ایده ای که به ذهنشون می رسید رو اتود می کردند. طراح لباس و صحنه که از لحظه شکل گیری ایده با ما بود و مدام صحنه و لباس تغییر می کرد. گریم و موسیقی نیز هم به همین شکل، مثلا یکی از موسیقی های «دریم لند» حدودا ۷ بار ساخته شد و تا بلاخره با فضای کار هم سو شد. این گروه یک نعمت بزرگی بود که من به عنوان کارگردان داشتم، یک گروهی که از هیچی نمی ترسید و شروع کردیم به ساختن «دریم لند».

در نهایت مرتضی جلیلی دوست در مورد حمایت از تئاتر دانشجویی بیان کرد، یک اتفاقی خیلی خوبی که برای من افتاد این بود که من توانستم نمایش هایی که کارگردانی کردم را به اجرای عموم برسانم. مجلس مختلف خوانی، تجزیه و «دریم لند» را با حمایت آقای حریری و تیم مولوی توانستم در سالن مولوی اجرا کنم و به نظرم «دریم لند»در سالنی دارد اجرا میشود که خیلی برای این نمایش مناسب است و واقعا این اجراهای عموم برای من خیلی اهمیت دارد، چرا که باعث می شود دریم لند با طیف وسیعی از مخاطبان مواجه شود و اگر این حمایت ها و اجرا عموم ها نبود، پیشرفتی برای ما حاصل نمی شد. تیم اجرایی مولوی شرایطی را بوجود آوردند که ما بتوانیم اجراهای خوبی داشته باشیم واستقبال خوبی هم از «دریم لند» شده است که باعث شده گروه ما انرژی زیادی برای ادامه دادن راه خود داشته باشد.

 

گفتنی است نمایش «دریم لند» به نویسندگی صبا نجاتی و کارگردانی مرتضا جلیلی دوست که در دوره بیست و دوم تئاتر دانشگاهی به عنوان بهترین اثر این جشنواره شناخته شد، در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی از روز یکشنبه ۱۳ مرداد تا ۱۰ شهریور ۹۸ به صحنه می رود.

درباره نمایش دریم لند
۰۹ شهریور ۱۳۹۸