در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال تئاتر | اخبار | دغدغه‌ام رسیدن به مفهوم من است
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 07:43:47
نمایش من | دغدغه‌ام رسیدن به مفهوم من است | عکس
خبرگزاری مهر
شناسهٔ خبر: ۳۷۷۲۲۰۱ - جمعه ۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۹

کارگردان نمایش «من» با اشاره به داستان این نمایش توضیح داد که این نمایش داستان فرد نابالغی است که در حصاری گیر کرده است. 
هژیر مرادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نمایش «من» که در تماشاخانه «دا» روی صحنه است و اجرای آن تا دوم مهر ادامه دارد، گفت: ایده این نمایش حدود ۲ سال پیش در من شکل گرفت و چگونگی اجرایی شدن آن به دغدغه هایم مربوط می شد؛ این که به عنوان کارگردان حس می کردم که اتفاقاتی را روی صحنه تئاتر دوست دارم ولی در نمایش ها نمی بینم.  وی نمایش خود را بر پایه فضاسازی خواند و عنوان کرد: معمولا تماشاگر از سالن که بیرون می رود دیگر مشخص نیست که به تئاتر اجرا شده فکر می کند یا خیر ولی من خواستم فضایی برای تماشاگر این تئاتر ایجاد شود که هم داستان نمایش را درک کند و هم وقتی بیرون می رود به آن فکر کند.  
مرادی با اشاره به این که مخاطب در این نمایش در موقعیت ایجاد شده قصه قرار می گیرد، اضافه کرد: ما المان هایی از جمله صدا و تصویر ویدیویی داریم که مخاطب را با موضوع آشنا و نشانه هایی داریم که او را درگیر سوژه می کند.  وی با اشاره به داستان این نمایش توضیح داد: ایده اولیه این نمایش تصویری از یک آدم نابالغ است که در حصار گیر کرده است. ما از زمانی که به دنیا می آییم و در طول زندگی به دلیل شرایط خانوادگی، سیستم آموزشی و یا جامعه دچار تنقاض هایی می شویم و وقتی تربیت می شویم به تدریج به سمتی سوق پیدا می کنیم که طبیعت ما نیست.
کارگردان «من» اضافه کرد: ما در این نمایش می بینیم که منیت به عنوان هویت انسانی چند پاره است و حتی از تناقض های مختلف تشکیل شده است. هیچ وقت نمی توان به طور دقیق و مشخص بیان کرد که «من» کیست و هر یک از ما با تعریف ویژگی های هویتی خود به عنوان من دارای چالش هستیم.  مرادی با اشاره به مشورت هایی که در زمینه شخصیت شناسی داشته است، گفت: حدود دو سال پیش ایده نمایش به ذهنم رسید و مشورت هایی داشتم و کتاب های روانشناسی و فلسفی به من معرفی شد. البته این اثر برای من کاری تجربی است و من از کودکی به این فکر می کردم که ذهن چیست و ساختارش به چه نحو است. در این نمایش هم نخواستم کاری را براساس نظریات یونگ، فروید و یا دیگر روانشناسان بسازم بلکه خواستم تجربه شخصی خودم باشد که با زبان تئاتر مطرح می شود.  وی درباره اینکه مخاطب در این نمایش با چه سوالاتی رو به رو خواهد شد، گفت: دو سوال وجود دارد که از روز اول که کار را می نوشتم در ذهنم بود، اول این که ما چه کار می کنیم و چه کاری دوست داریم انجام دهیم و مساله دیگر این که با توجه به زندگی کنونی در آینده چه باید کرد.  کارگردان «من» در پایان عنوان کرد: من تنها این سوال را برای مخاطب طرح می کنم که چه باید کرد و قرار نیست خودم به آن جواب دهم. این یک سوال شخصی است و اگر مخاطب به جواب این سوال ها که چه می کند و چه باید بکند، برسد، شاید بتوان گفت که هدف تئاتر ما محقق شده است. 
نمایش «من» از ۲۳ شهریورماه تا ۲ مهرماه هر شب ساعت ۲۰:۱۵ در خانه نمایش دا واقع در میدان فاطمی، ابتدای شهید گمنام، خیابان جهانمهر، پلاک ۲۶ به اجرا در می‌آید.

درباره نمایش من
۰۳ مهر ۱۳۹۵