در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال تئاتر | اخبار | چشم های بسته از خواب در فرهنگسرای ارسباران
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 12:19:00
نمایش نمایشنامه خوانی چشم های بسته از خواب | چشم های بسته از خواب در فرهنگسرای ارسباران | عکس

علی طهرانچی عنوان کرد که دوست داشتم نمایشنامه«چشم های بسته از خواب» را اجرا کنم بنابراین طی صحبت هایی که با گروه «رد پا» داشتیم و با در نظر گرفتن مسائل مالی تصمیم گرفتیم این متن را جمعه سی ام آبان و شنبه اول آذر در ساعت ۱۹:۳۰ در فرهنگسرای ارسباران، اجرا خوانی کنیم
علی طهرانچی کارگردان نمایشنامه خوانی «چشم های بسته از خواب » در گفتگو با کافه آرت، خاطر نشان کرد: نمایشنامه «چشم های بسته از خواب» را محمد چرمشیر در سال ۸۹ نوشته است. و مضمون یک خطی آن این است که در فضای پر هیاهوی دنیای امروز و با وجود شبکه های مجازی و … تنها با خوابیدن می توانیم از فضای امروز خارج شویم و در خارج از این فضا، درنگ کنیم و در مورد احوال و روابط خود، بازنگری کنیم.
این نمایشنامه سه شخصیت دارد، مادر، دختر و پسر. اشخاص این نمایشنامه، نامی ندارند چرا که می توانند متعلق به هر مکان جغرافیایی باشند و تنها به عنوان عنصر خانواده، در منزل دختر، دور میزی نشسته اند و درباره درگیری هایشان در مواجهه با خود و یا انسان های دیگر، صحبت می کنند. فضای این نمایش، فضایی هزار تو است. رویکرد مادر، در دیالوگ هایی که دختر با افعال گذشته می گوید، مشخص می شود و رویکرد دختر جوابی است که او از قول پدر به مادر می دهد. پیچیدگی های عجیبی در قالب درام در این نمایشنامه شکل گرفته است.
علی طهرانچی در ادامه افزود: مساله ای که نمایشنامه «چشم های بسته از خواب»، به آن می پردازد، بحث معاصر و مشکلات روز انسان ها است. متاسفانه وجود فضاهای مجازی باعث شده است که انسان ها به صورت منفرد در جامعه زندگی کنند و حرکت در فضای پویای شهری وجود نداشته باشد. رابطه رو در رو ی انسانی که من آن را گفتمان می نامم از بین رفته است و تبدیل شده است به پویایی در فضای مجازی.
طهرانچی داستان نمایشنامه «چشم های بسته از خواب» را تشریح کرد: دختر، تمام مسائل را تبدیل به روزمرگی می کند و حتی دلیل تولد فرزندانش نیز از نگاه اشتباه او به زندگی نشات می گیرد. مادر، شخصیتی شکاک دارد و همواره با این شک، از پسر و دخترش مراقبت می کند اما در این کار ناکام می ماند و این رفتارش، سبب بروز اختلافات در جمع خانواده می گردد. پدر در عین غایب بودن در متن نمایشنامه، برای کنترل کردن پسر، همواره پشت در اتاق او به اصطلاح فالگوش می ایستد و یا رفتار های او را زیر ذره بین می گذارد. این نمایش در واقع قهرمان ندارد اما پسر تلاش می کند اتحاد و تحکیم خانواده را حفظ کند و برای خروج از روزمرگی ای که گریبان خانواده را گرفته است می جنگد. نمایش در فضایی تعلیق گونه خاتمه میابد و قضاوت در مرد موفق و یا ناموفق بودن پسر را بر عهده مخاطب می گذارد.
کارگردان نمایش «چشم های بسته از خواب» دلیل اجرا خوانی این اثر را توضیح داد: در واقع بسیار دوست داشتم این نمایشنامه را اجرا کنم اما بنیان گروه های کوچک تئاتر بر پایه فعالیت های اقتصادی شکل می گیرد و زمانی که ما اسپانسر نداشته باشیم، در نهایت امکان اجرای تئاتر برای ما پیش نمی آید. البته از سویی دیگر در این نمایشنامه، بازیگران تحرک و پویایی ندارند و فقط به دور یک میز نشسته اند و در وقفه ای که در میان زندگی شان پیش آمده، با یکدیگر صحبت می کنند. طی صحبت هایی که با گروه داشتیم و با در نظر گرفتن مسائل مالی و بنا به اعتمادی که دوستان در فرهنگسرای ارسباران به ما کردند، تصمیم گرفتیم این متن را جمعه سی ام آبان و شنبه اول آذر در ساعت ۱۹:۳۰ در فرهنگسرای ارسباران، اجرا خوانی کنیم. نمایشنامه خوانی ما فقط خواندن متن نیست بلکه به کمک ری اکشن های نقش خوانان، این نمایشنامه را اجرا خوانی می کنیم.
وی در خصوص پروسه آماده شدن گروه برای اجرا خوانی «چشم های بسته از خواب»، اظهار داشت: بیش از سه ماه برای اجرای این نمایشنامه، تمرین کرده ایم. اوایل مهر ماه، این نمایشنامه را در سومین جشنواره نمایشنامه خوانی کاووسیه، اجرا خوانی کردیم که در این جشنواره جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کردیم و هر سه نقش خوان، موفق به کسب جایزه بازیگری شدند. همچنین اجرا خوانی «چشم های بسته از خواب»، پر مخاطب ترین نمایشنامه شناخته شد و از این اثر تقدیر به عمل آمد.
سرپرست گروه تئاتر «رد پا» در مورد فعالیت های این گروه تئاتر خاطر نشان کرد: گروه تئاتر «رد پا»، در سال ۸۸ پس از اجرای نمایش «از دل گندم زاران» نوشته ویلیام سارویان در شهر بابل شکل گرفت. اما پس از آن، این گروه چند شاخه شد و ما در سال ۸۹، تقریبا این گروه را بازنگری کردیم و فعالیت های خود را دوباره آغاز کردیم.
وی در خصوص برنامه آینده گروه تئاتر «رد پا» خبر داد: پس از اجرا خوانی «چشم های بسته از خواب»، قصد داریم نمایشنامه «پدر» نوشته یوهان آگوست استریندبرگ را اجرا خوانی کنیم. سه هفته است که تمرین برای اجرا خوانی این نمایشنامه را آغاز کرده ایم. در این نمایشنامه شخصیتی به نام «نوید» وجود دارد که نماد انسان های بی هدفی است که در سرتاسر جهان وجود دارند. نمایشنامه «پدر» درباره زوج های جوانی است که وجود فضاهای مجازی سبب مشکوک شدن آنها به یکدیگر شده است و سخن نهایی یوهان آگوست استریندبرگ در این نمایشنامه این است که انسان ها باید با ایمان فطری به یگانگی و معاد و با ابزار علم و با توجه به انسانیت پیش روند .بدون منطق بودن و بدون مذهب بودن، هر دو غلط است. البته اجرای این نمایشنامه به زعم دوستان، با مشکل مواجه می شود اما ما قصد داریم تا این اثر را اجرا خوانی کنیم و فکر نمی کنم این نوع کار دچار مشکل شود.
علی طهرانچی در پایان در مورد برنامه های اجرایی گروه تئاتر «رد پا» خبر داد: برای اجرای تئاتر نمایشنامه «همه دزدها دزد نیستند» نوشته داریوفو، و دو متن مونولوگ «همه چیز می گذرد تو نمی گذری» نوشته محمد چرمشیر و «درست کارترین قاتل دنیا» نوشته افشین هاشمی را در نظر گرفته ایم.
نمایشنامه «چشم های بسته از خواب» را محمد چرمشیر نوشته است و علی طهرانچی، کارگردان این اجرا خوانی است. علی محمودیان، ساناز مصباح زاده و سپیده امینی نقش خوانان این نمایشند. این اجرا خوانی کاری از گروه تئاتر «رد پا» است.
اجرا خوانی نمایشنامه «چشم های بسته از خواب» سی ام آبان و اول آذر سالن استاد ذوالفقاری فرهنگسرای ارسباران در ساعت ۱۹:۳۰ و به مدت ۵۰ دقیقه اجرا می شود.

برگرفته از سایت کافه آرت

۲۹ آبان ۱۳۹۳