در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال تئاتر | اخبار | «مذاکرات کمپانی ستاره‌ی شرقی»؛ روایتی طنز درباره فروش انتزاعی آسمان/ تئاتر باید وجود خود را تحمیل کند
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 18:47:53
نمایش مذاکرات کمپانی ستاره شرقی | «مذاکرات کمپانی ستاره‌ی شرقی»؛ روایتی طنز درباره فروش انتزاعی آسمان/ تئاتر باید وجود خود را تحمیل کند | عکس

نمایش «مذاکرات کمپانی ستاره‌ی شرقی» به نویسندگی و کارگردانی سمیرامیس بابایی از سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ اجرای خود را در تماشاخانه استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران آغاز کرده است.
سمیرامیس بابایی کارگردان این اثر، درباره دغدغه‌ای که موجب تولید این اثر شده است، گفت: آن‌چه جرقه‌ی نوشتن نمایشنامه‌ی «مذاکرات کمپانی ستاره‌ی شرقی» را در ذهنم به وجود آورد، برخورد اتفاقی‌ با یک محتوای مجازی بود. در این محتوا، شخصِ تازه به دوران رسیده‌ای، یک ستاره در آسمان را به نام دوست دخترش، به او هدیه داده بود. یک قاب نفیس که رویش اسم یک ستاره را به نام شخصی نوشته بودند! این قضیه برایم آن‌قدر پوچ، خنده‌آور و تلخ بود که ایده نوشتن نمایشنامه‌ای درباره فروش انتزاعی آسمان را به ذهنم متبادر کرد. در واقع در این نمایش، سعی کرده‌ام تا با بیانی طنز، چهره‌ای از جامعه مصرف‌گرا و سرمایه‌ داری که انسان‌ها را به هر سمت‌‌ وسویی که می‌خواهد می‌کشاند، ترسیم کنم.
او همچنین درباره مخاطبان هدف این نمایش و بازخوردهایی که تاکنون از آنها گرفته است، توضیح داد: بسیار علاقمند بودم که در کارم به ضرورت ایجاد ترک در سیستم ولو به صورت موقت اشاره کنم. خوشبختانه به دلیل فضای کمدی که کار دارد، اجرا توانسته است با اقشار مختلف ارتباط برقرار کند. نکته‌ی جالب برایم این بود که افراد مختلف هر کدام با توجه به جهان‌بینی خود، برداشت‌های متفاوتی از اجرا داشتند که اتفاقا همگی بسیار به ایده کار نزدیک بود. از این جهت و در نتیجه‌ی بازخوردهای مثبتی که گرفتیم، نتیجه برایم بسیار رضایت‌بخش بود. احساس می‌کنم آن‌چه در نظر داشتم روی صحنه بگویم، از طرف مخاطب احساس شده است.
این کارگردان تئاتر همچنین درباره فضای دو‌قطبی نسبت به اجرا رفتن یا نرفتن در شرایط کنونی، گفت: فکر نمی‌کنم کسی معتقد باشد که نباید تئاتر اجرا شود. امکان ندارد خواستار این باشیم که هنر تئاتر به صورت کلی تا مساعد شدن اوضاع تعطیل شود. اگر خواست چنین چیزی باشد، هرگز اتقاق درستی محقق نخواهد شد. این مورد فقط در مورد تئاتر نیست. به هر ترتیب اهالی فرهنگ و هنر همواره تلاششان این بوده که از بعد فرهنگی در دل جامعه پیش‌ روی و نفوذ کنند. اما این حق هم وجود دارد که هر کس استراتژی خودش را در این راه داشته باشد. مهم ایجاد تلاش برای تغییر امر موجود است. این امر می‌تواند روی صحنه انجام شود یا به‌صورت‌های اجرایی دیگر رخ دهد.
بابایی در ادامه صحبت‌هایش گفت: برای خودم در اجرایِ این اثر چند خط قرمز گذاشتم. تصمیم بر این بود که اگر اثر با محدودیت‌هایی مواجه شد که به ایده‌ی اجرایی و مفهوم کار ضربه‌ای وارد کرد، اجرا نروم. در حوزه‌های دیگر هم استراتژی من همین است. اگر کتابی که ترجمه یا تالیف می‌کنم، دچار جرح و تعدیل بشود، زیر بارش نمی‌روم و از شیوه‌ی دیگری استفاده می‌کنم. تئاتر در هر صورت باید وجود خودش را تحمیل کند و حرف خودش را بزند. مهم شنیده شدن است. ملاک ارزش‌گذاری برای من در مواجه با اثر، جهان داستان و حرفی است که می‌زند.
نمایش «مذاکرات کمپانی ستاره‌ی شرقی» به‌نویسندگی و کارگردانی سمیرامیس بابایی از سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ اجرای خود را در تماشاخانه استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران آغاز کرده و تا پایان ماه جاری، هر شب ساعت ۱۸:۳۰ میزبان مخاطبان است.

۲۲ آذر ۱۴۰۳