در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | علیرضا بخشی استوار درباره نمایش توریست: در گفتگو با ایسنا مطرح شد: در مقام «توریست» به جریان این نمایش وا
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 06:43:50


در گفتگو با ایسنا مطرح شد:
در مقام «توریست» به جریان این نمایش وارد شوید


یک کارگردان تئاتر از جزییات اجرای نمایشی خبر داد که در آن تماشاگران از قالب بیننده‌ی صرف خارج می‌شوند و در مقام توریست در کنار بازیگران نمایش ... دیدن ادامه ›› حرکت می‌کنند.

بهنود بهلولی کارگردان نمایش «توریست» با اشاره به فرم این نمایش به خبرنگار تئاتر ایسنا گفت: این نمایش یک نوع تئاتر محیطی است که در آن اساسا مساله‌ی شهر مطرح است، همچنین با توجه به فرم این نمایش،تماشاگران از قالب تماشاچی خارج و در مقام توریست به این شهر وارد می‌شوند.

او ادامه داد: در این نمایش تعامل گسترده‌ای بین بازیگر و تماشاچی صورت می‌گیرد و تماشاگر، آن نگاه منفعلی که فقط روی صندلی بنشیند را ندارد و در اکثر موارد اگر بخواهد نمایش را ببیند، باید بازیگران را دنبال کند. همچنین این نمایش یک اثر در ژانر تئاتر محیطی است که در آن دیوار چهارم عملا وجود ندارد.

به گفته‌ی او؛ این نمایش داستان یک شهر فرضی را روایت می‌کند که مردمانش ادعا دارند که اصیل‌ترین نمایش «رومئو و ژولیت» در آنجا اجرا می‌شود و تماشاگران در مقام توریست برای دیدن نمایش به این شهر وارد می‌شوند.

این کارگردان در خصوص ویژگی‌های این نمایش گفت: شروع 70 ، 80 درصد اتفاقاتی که مردم در این نمایش می‌بینند، تصاویر ذهنی کارگردان بوده‌ است که با کمک نویسندگان در این محیط شکل گرفته است و اگر در مکان دیگری این نمایش را اجرا کنند، بخش‌هایی از آن کاملا متفاوت می‌شود.

بهلولی اضافه کرد: نمایش‌نامه‌ی «توریست» بر اساس فضای باز نوشته شده است و اعضای گروه به دلیل اینکه در هوای باز اجرا می‌کنند خود را برای تغییرات آب و هوایی ابتدای فصل پاییز آماده کرده‌اند، چون به سمت سردی هوا پیش می‌رویم. همچنین کاورهایی برای بازیگران و نیز تماشاگران ترتیب داده‌ شده است تا در صورت بارش باران بر تن کنند و وقفه‌ای در نمایش ایجاد نشود.

این کارگردان در رابطه با نحوه‌ی پیدایش ایده‌ی نمایش «توریست» خاطرنشان کرد: این ایده از خواندن دوباره‌ی نمایش «رومئو و ژولیت» پیدا شده است. در برخورد اول شهری که شکسپیر به تصویر می‌کشد انتخاب شد و در ابتدای نمایش از ابتدای متن «رومئو و ژولیت» استفاده شده است که دو خاندان اصلی داستان بیهوده به جان همدیگر می‌افتند و به محض اینکه آن‌ها دعوا را شروع می‌کنند، همه‌ی مردم شهر هم می‌آیند و بی دلیل در این دعوا شریک می‌شوند! در این شهر آدم‌ها می‌توانند هزار و یک دلیل برای دوست داشتن همدیگر داشته باشند، ولی به آن دلایل اعتنایی نمی‌کنند و زمانی که فقط یک دلیل برای دعوا کردن با همدیگر داشته باشند به دنبال آن دلیل می‌روند و باهم دعوا می‌کنند، آیا سرنوشت عشاق این شهر چیزی غیر از قبرستان است؟

بهلولی با اشاره به ذات نمایش‌های تئاتر گفت: تئاتر به ذات اجتماعی است و احتیاجی به گفتن شعارهای درشت و بزرگ نیست و لازم نیست که فریادش بزنید. به نظر من این فرم نمایش است که اهمیت دارد. هنرها در همه‌ی ادوار آیینه‌ی اجتماع و روزگارشان هستند و خارج از این نمی‌تواند باشد.

نمایش «توریست» به طراحی و کارگردانی بهنود بهلولی است و سیاوش حیدری، احسان بدخشان، علیرضا بخشی استوار از نویسندگان این نمایش و یوشا افخمی، عاطفه بختیاری، آرمین برهانی، آرمین بهارلویی، رضا بهرامی، پریسا توسلی، زهرا جان‌محمدی، قصه جلالی، امین جلیلوند، امیرحسین حسینی، سپهر رحمانی، سورنا روغنی، سوما زمانی، مریم سعیدی، کامران طاهری، زهرا عربگری، پویا عربگری، مهران عشریه، محمد عطایی، فرزین فولاد پنجه، جواد کارگر، میلاد کرباسی، آناهیتا مختاری، گلناز مردانی، طناز مشهدی، مریم معصومی‌فر، سید علی موسوی، امیرارسلان نوروزی، سهیلا نوری، حمید هاشمی و ترانه یوسفی در آن به ایفای نقش می‌پردازند.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از: طراح لباس: ماهرخ سلیمانی‌پور، اجرای لباس: ماهرخ سلیمانی‌پور و رزیتا خانیان، ساخت آکساسوار: ماهرخ و مهسا سلیمانی پور، گروه کارگردانی: محمد جواد حیدری، قصه جلالی، جواد کارگر، امیر ارسلان نوروزی، طراح پوستر: عرفان سلطانی، ساخت تیزر: سید میثم قاسمی‌نژاد، عکاس: رضا باوری و تبلیغات مجازی این نمایش بر عهده‌ی امیر قالیچی بوده است.

اجرای نمایش «توریست» از یکشنبه 29 شهریورماه هرشب ساعت 20 در محوطه‌ی باز فرهنگسرای «سرو» شروع شده‌ و تا پایان مهرماه ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندن می‌توانند برای تهیه‌ بلیت به سایت «تیوال» مراجعه کنند.

انتهای پیام

http://www.isna.ir/fa/news/94070905616/%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%85-%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF