در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | پری صابری
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 00:57:11
 

پری صابری کارگردان تئاتر، نمایشنامه‌نویس و نویسنده رمان است. وی گروه تئاتر پازارگاد را ایجاد کرد و تالار مولوی را در تهران تأسیس نمود و نشان لژیون دونور فرانسه را در سال ۲۰۰۴ دریافت کرد.
پری صابری پس از پایان دورهٔ متوسطه برای ادامهٔ تحصیل در رشته سینما و تئاتر به پاریس رفت. در دوران دانشجویی فیلم کوتاهی دربارهٔ یکی از رباعیات خیام ساخت که به عنوان بهترین فیلم دانشجویی ۱۹۵۴ در فرانسه برگزیده شد. پس از آن، در سال‌های ۸-۱۹۵۵ در مکتب تانیا بالاشوا تئاتر آموخت و پس از مدتی که برای مطالعه در اسپانیا به سر بُرد در ۱۳۲۴ به ایران بازگشت.
صابری در بازگشت به ایران گروه تئاتر پازارگاد را ایجاد کرد. هم‌چنین در سال‌های ۵۷ - ۱۳۴۷ مدیر فعالیت‌های فوق برنامه دانشگاه تهران بود و تالار مولوی را در تهران تأسیس کرد. او نمایشنامه کرگدن اوژن یونسکو را دو مرتبه (پس از ترجمه جلال آل احمد) به فارسی ترجمه کرد و حمید سمندریان در ۱۳۵۰ آن را در دانشگاه تهران بر صحنه برد.
او پس از انقلاب ۱۳۵۷ به خارج از ایران رفت. در این سال‌ها نمایشنامه «من از کجا، عشق از کجا» را دربارهٔ زندگی فروغ فرخزاد نوشت و در ۱۹۸۱ در لس‌آنجلس اجرا کرد که بسیار موفق بود. سپس آن را به انگلیسی در جشنواره هنری بازی‌های المپیک اجرا کرد که هم‌چنان با استقبال مواجه شد. سپس تصمیم به بازگشت به ایران گرفت.
در ایران ابتدا با برخوردهای خوبی مواجه نشد اما کم‌کم فعالیت تئاتری خویش را از سر گرفت و نمایش‌های «من به باغ عرفان» دربارهٔ زندگی سهراب سپهری و «هفت شهر عشق» را با الهام از عطار نیشابوری به صحنه برد. در پی این موفقیت‌ها، آثار دیگری را نوشته و کارگردانی کرد که به گفته خودش نمایش «شمس پرنده» دربارهٔ مولوی از بهترین کارهایش است.
«شمس پرنده» و «اسطورهٔ سیاوش» دو نمایشی است که پری صابری در تالار یونسکوی پاریس به روی صحنه برد.

 ۰۱ فروردین ۱۳۱۱
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
در حضور هنرمندان تئاتر، سینما و موسیقی یاد پری صابری گرامی داشته شد. | عکس در حضور هنرمندان تئاتر، سینما و موسیقی یاد پری صابری گرامی داشته شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تئاتر مولوی مراسم یادبود زنده یاد پری صابری، نمایشنامه نویس، مترجم و کارگردان نوگرای تئاتر ایران با حضور جمعی از اساتید و هنرمندان و علاقه مندان به هنر جمعه ۱۸ آبان در سالن اصلی این مجموعه برگزار شد. در ابتدای این مراسم، سرکار خانم منصوره علیاری ضمن تشکر از معاونت فرهنگی اجتماعی و مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران برای برگزاری این مراسم گفت: حضور شما را در این سالن زیبا که یادگار این انسان بزرگ است، گرامی می دارم و از هنرمندان و مسئولین محترمی که امروز در این مراسم حضور دارند سپاسگزارم. در بخش دیگری از این مراسم، ژاله آموزگار پژوهشگر حوزه فرهنگ و زبان های باستانی ...
دیدن ادامه ››

به گزارش روابط عمومی مرکز تئاتر مولوی مراسم یادبود زنده یاد پری صابری، نمایشنامه نویس، مترجم و کارگردان نوگرای تئاتر ایران با حضور جمعی از اساتید و هنرمندان و علاقه مندان به هنر جمعه ۱۸ آبان در سالن اصلی این مجموعه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، سرکار خانم منصوره علیاری ضمن تشکر از معاونت فرهنگی اجتماعی و مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران برای برگزاری این مراسم گفت: حضور شما را در این سالن زیبا که یادگار این انسان بزرگ است، گرامی می دارم و از هنرمندان و مسئولین محترمی که امروز در این مراسم حضور دارند سپاسگزارم.

در بخش دیگری از این مراسم، ژاله آموزگار پژوهشگر حوزه فرهنگ و زبان های باستانی طی سخنانی گفت: پری صابری خورشیدی بود که بر عرصه هنر ایران تابید. کارهای او مخاطبان زیادی را به سالن های نمایش کشاند و با الهام از گنجینه های ادبی ایران خالق آثار ماندگاری شد. کارهای او نماینده ای شدند از فرهنگ اصیل ایرانی که در خارج از کشور نیز موفقیت های زیادی کسب کردند.

سخنران دیگر این برنامه، حسین پاکدل بود که به تمجید از این بانوی هنرمند پرداخت و گفت: پری صابری درک عمیقی از زیبایی داشت و این زیبایی را در آثارش به خوبی تکثیر میکرد . وی ادامه داد: صابری برای تکثیر زیبایی، تئاتر که کاملترین هنر بود را انتخاب کرد و با اراده زنانه خود تلاش زیادی در این عرصه نمود و کارگردان تاثیر گذاری شد. این کارگردان تئاتر به نقش مادرانه پری صابری برای جوانان تئاتر پرداخت و او را انسانی با معرفت و اخلاق مدار  و صبور معرفی کرد که درون زیبایی داشت. این مدیر تئاتری صحبت هایش را با جمله ای از پری صابری که خطاب به خواهرش نوشته بود پایان داد: "زندگی یک جشن است. من با تمام آدم های دنیا چه فرقی دارم؟ هیچ! من هم آدمی هستم که به این جشن دعوت شده ام. حالا یا از این جشن لذت میبرم یا آن را برای خودم و اطرافیانم جهنم کنم. انتخاب با من است. پس چه بهتر که نهایت لذت را از این جشن ببریم."

در این مراسم که به همت مرکز تئاتر مولوی و با همکاری خانواده این هنرمند برگزار شد، امیرحسین حریری به عنوان مدیر مرکز تئاتر مولوی که به خاطر حضور در جشنواره تئاتر در این مراسم حضور نداشت، طی ویدئویی ضمن عذرخواهی از هنرمندان حاضر در مراسم به نقش مهم پری صابری در تاسیس تئاتر مولوی پرداخت و گفت: نگاه توسعه گرای پری صابری بر هیچکس پوشیده نیست و این مجموعه طی نیم قرن فعالیت معرف جوانان و هنرمندان صاحب نام کشور بوده و بر ما واجب است میراث دار شایسته ای برای خانم صابری باشیم.

همچنین در این مراسم قسمت هایی از مستند «پری بانو» که به زندگی هنری این بانوی هنرمند پرداخته شده بود در بخش های مختلف برنامه برای مهمانان پخش شد. اجرای موسیقی توسط گروه "وصل یار" که در نمایش های این کارگردان با او همکاری داشتند از دیگر بخش‌های برنامه یادمان پری صابری بود.

 

یادبود یادبود "پری صابری" در مرکز تئاتر مولوی
یادبود "پری صابری" نویسنده و کارگردان تئاتر در روز جمعه هجدهم آبان ماه هزار و چهارصد و سه در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی برگزار میگردد. "پری صابری" نویسنده، مترجم و کارگردان تئاتر متولد اول فروردین ماه هزار و سیصد و یازده، در شهر کرمان است. وی پس از پایان دوره متوسطه برای تحصیل در رشته سینما و تئاتر به پاریس رفت و در بازگشت به ایران گروه تئاتر پازارگاد را ایجاد کرد. در سال‌های ۵۷ – ۱۳۴۷ مدیر فعالیت‌های فوق برنامه دانشگاه تهران بود و تالار مولوی را تأسیس کرد. او خالق آثاری همچون «من به باغ عرفان»، «من از کجا، عشق از کجا»، «هفت شهر عشق»، ...
دیدن ادامه ››

یادبود "پری صابری" نویسنده و کارگردان تئاتر در روز جمعه هجدهم آبان ماه هزار و چهارصد و سه در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی برگزار میگردد.

"پری صابری" نویسنده، مترجم و کارگردان تئاتر متولد اول فروردین ماه هزار و سیصد و یازده، در شهر کرمان است. وی پس از پایان دوره متوسطه برای تحصیل در رشته سینما و تئاتر به پاریس رفت و در بازگشت به ایران گروه تئاتر پازارگاد را ایجاد کرد. در سال‌های ۵۷ – ۱۳۴۷ مدیر فعالیت‌های فوق برنامه دانشگاه تهران بود و تالار مولوی را تأسیس کرد.

او خالق آثاری همچون «من به باغ عرفان»، «من از کجا، عشق از کجا»، «هفت شهر عشق»، «شمس پرنده»، «سوگ سیاوش» و... بوده است.

وی نشان هنر و ادب فرانسه را در سال ۲۰۰۴ دریافت کرد. 

پری صابری در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ در سن ۹۲ سالگی در تهران درگذشت.

یادداشت امیرحسین حریری مدیر مرکز تئاتر مولوی در مقام و جایگاه بانو پری صابری | عکس یادداشت امیرحسین حریری مدیر مرکز تئاتر مولوی در مقام و جایگاه بانو پری صابری
هین بگو که ناطقه جو می‌کند، تا به قرنی بعد ما آبی رسد گرچه هر قرنی سخن آری بود، لیک گفت سالفان یاری بود هین تو کار خویش کن ای ارجمند، زود کایشان ریش خود برمی‌کَنند (مثنوی مولوی) مقام پرگُهرِ پری صابری از آن بیش است که در پهنای این وجیزه‌‌ی خُرد بتْوان در وصف تامِ او قلم زد. سخن‌ گفتن از کسی چون او بر سَبیلِ یادکرد و حرمتِ مکرر او، بر همه‌ی ما آموزندگان و دست‌اندرکاران تئاتر در ایران واجب است. پری صابری به تعبیری یکی از معدود نقاط اتصال و ادغام تئاتر مدرن و فرهنگ ایران است. او از دهه چهل شمسی و‌ با ظهور تدریجی تئاتر مدرن اروپایی در عرصه‌ی ...
دیدن ادامه ››

هین بگو که ناطقه جو می‌کند، تا به قرنی بعد ما آبی رسد

گرچه هر قرنی سخن آری بود، لیک گفت سالفان یاری بود

هین تو کار خویش کن ای ارجمند، زود کایشان ریش خود برمی‌کَنند

(مثنوی مولوی)

مقام پرگُهرِ پری صابری از آن بیش است که در پهنای این وجیزه‌‌ی خُرد بتْوان در وصف تامِ او قلم زد. سخن‌ گفتن از کسی چون او بر سَبیلِ یادکرد و حرمتِ مکرر او، بر همه‌ی ما آموزندگان و دست‌اندرکاران تئاتر در ایران واجب است.

پری صابری به تعبیری یکی از معدود نقاط اتصال و ادغام تئاتر مدرن و فرهنگ ایران است. او از دهه چهل شمسی و‌ با ظهور تدریجی تئاتر مدرن اروپایی در عرصه‌ی تماشاخانه‌های تهران به زیرکی دریافت که تئاتر در ایران ذیل مسئله‌‌ی فرهنگ و ادبیات اختصاصی شکل می‌گیرد. و همین ایده سبب‌ساز نگارش و اجرای نمایش‌نامه‌هایی یکسره غرق در تاریخ و ادب ایران شد. 

وجه تمایز صابری نسبت به نمایشنامه نویسانِ ایران‌گرایِ دیگر، ارادت بسیار او به دوران‌سازانِ فرهنگ و ادبیات ایران بود. مضمون اکثر آثار او نه صرفا موضوعات فرهنگی بلکه اشخاص دسته‌ اول فرهنگ‌ ایران است. و همین ویژگی نقشی تکین در ادبیات دراماتیک برای صابری به ارمغان آورده است. 

اگر فعالیت‌های تئاتریِ ایشان را از غربال انصاف بگذرانیم، در خواهیم یافت که پری صابری عاملی غیرقابل چشم‌پوشی در تئاتر ایران بوده و هست. چراکه این بانوی هنرمند ایران‌گرایی در ادبیات نمایشی را با کهنه‌نویسی همسان نمی‌دید. تسلط او به درام نویسی مدرن و کلاسیک به سبب‌ تحصیلات آکادمیک، دیدِ عمیق او نسبت به ساختار و فرم دراماتیک را به بار آورده بود. و همین نکته او را در زمره‌ی برجسته‌ترین درام‌نویسانِ ایران قرار می‌دهد. 

نقش جریان‌ساز صابری در ادبیات نمایشیِ ایران به دلیل استقلال او از جریان‌های رایجِ نویسندگی و وجود نویسندگان درجه‌ اول و پاره‌ای علل دیگر در دهه ۴۰ و ۵۰ کمرنگ است. با وجود نویسندگانی چون بیضایی،ساعدی،خلج و … به عنوان غول‌های نویسنده در عرصه‌‌ی تئاتر، صابری خودبخود زیر سایه رفت. اما تصدی‌گری صابری در نقش مسئول امور فوق‌برنامه‌ی دانشگاه تهران و فعال کردن سالن تئاتر مولوی او را از دیگر باشندگانِ این عرصه متمایز می‌کند و همچنان جریان تئاتر دانشگاهی و دانشجویی را به خود وام‌دار میکند. او بود که نخستین بار تئاتر مولوی را راه‌اندازی کرد و زمینه‌ای برای بروز جریان‌های پیشرو و جوان فراهم کرد که تا امروز نیز از همان چشمه آب

می‌خورند.

شرح این گر من بگویم بر دوام،  صد قیامت بگذرد و آن ناتمام…

"امیرحسین حریری"

"عضو هیات علمی و مدیر مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران"

بهاره مکرم، محمد فروزنده و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
پری صابری آفرینش‌گر آثار ماندگار و ملی تئاتر ایران بود‌ | عکس حمید نیلی: پری صابری آفرینش‌گر آثار ماندگار و ملی تئاتر ایران بود‌
در پی درگذشت پری صابری، هنرمند پیشکسوت تئاتر، حمید نیلی، مدیرکل هنرهای نمایشی، این فقدان را به خانواده وی و جامعه هنری کشور تسلیت گفت. به گزارش دفتر رسانه‌ اداره کل هنرهای نمایشی، حمید نیلی، مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی درگذشت زنده یاد پری صابری، کارگردان پیشکسوت نمایش ملی را تسلیت گفت. در متن این پیام چنین آمده است: «نام‌ بانو پری صابری، آفرینش‌گر آثار ماندگار، ملی و اندیشه‌ورز تئاتر ایران‌ هیچ‌گاه‌ فراموش نخواهد‌ شد. تاثیر نگاه‌ منحصر به فرد و عمیق‌ ایشان به فرهنگ و ادبیات کشورمان، و تعهد و اخلاق حرفه‌ای این هنرمند‌ ...
دیدن ادامه ››

در پی درگذشت پری صابری، هنرمند پیشکسوت تئاتر، حمید نیلی، مدیرکل هنرهای نمایشی، این فقدان را به خانواده وی و جامعه هنری کشور تسلیت گفت.

به گزارش دفتر رسانه‌ اداره کل هنرهای نمایشی، حمید نیلی، مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی درگذشت زنده یاد پری صابری، کارگردان پیشکسوت نمایش ملی را تسلیت گفت.

در متن این پیام چنین آمده است:

«نام‌ بانو پری صابری، آفرینش‌گر آثار ماندگار، ملی و اندیشه‌ورز تئاتر ایران‌ هیچ‌گاه‌ فراموش نخواهد‌ شد.

تاثیر نگاه‌ منحصر به فرد و عمیق‌ ایشان به فرهنگ و ادبیات کشورمان، و تعهد و اخلاق حرفه‌ای این هنرمند‌ گران‌قدر برای نسل‌ جوان‌ تئاتر این سرزمین به یادگار خواهد ماند.

با افسوس و دریغ درگذشت اندوهناک بانو پری صابری را به خانواده محترم ایشان و جامعه هنری کشور تسلیت گفته و از خدای منان برای آن زنده‌یاد، طلب رحمت و آمرزش الهی مسئلت دارم.»

محمد فروزنده، نیلوفر ثانی، ارغوان میلانی، امیر مسعود، سپهر و نرگس رضوی این را خواندند
رعنا وثوق، پارسا همت یار و Amir Sharifi این را دوست دارند
من اولین تئاتری که تو زندگیم دیدم کار خانوم پری صابری بود،
خیلی خیلی خیلی اندوهگین شدم.روحشون آزاد.
۲۱ شهریور
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خرید فیلم‌تیاترهای رستم و اسفندیار، باغ دلگشا، لیلی و مجنون، من از کجا، عشق از کجا و یوسف و زلیخا، آثاری از پری صابری، فردا (چهارشنبه ۳ دی) ساعت ۱۲:۰۰ آغاز خواهد شد.
حسین مجتهدی و مهشاد زالی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
 

زمینه‌های فعالیت

تئاتر