در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | پریناز بور
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 16:28:07
 

فعال هنری

 ۲۸ دی ۱۳۸۰
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
یادداشت سر کار خانم آران قادر پور، از اعضای انجمن منتقدین خانه تئاتر،
درباب نمایش خانه سیاه است :

«خانه سیاه است» نمایشی از محسن اردشیر که روزهای پایانی اجرای آن در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر است تئاتری فرم گراست. «خانه سیاه است» نمایشی بدون دیالوگ است. تنها یکبار بازیگر نقش فروغ پسر کوچکش حسین را صدا می زند و در صحنه ای که موسیقی ریتمی شاد دارد وسه رهگذر باهم در جدال هستند یک جمله طنزآمیز بین‌شان رد و بدل می شود. همین!

از همان ابتدای نمایش فرم اجرا توجه تماشاچی را مجذوب می کند. اجرا کنندگان در گروه های کوچک دو نفره و یا بیست نفره با حرکات فرم و طراحی های متنوع حرکتی تلاشمند در انتقال مفاهیم شاعرانه زندگی فکری و واقعی فروغ فرخزاد شاعر معاصر را دارند. راوی که خود فروغ است شعرهای او را در صحنه های مختلفی از نمایش می خواند و در بسیاری موارد تلفیق شعر و حرکت تاثیرگذاری قابل تاملی دارد. اولین شعری که انتخاب شده است:

و این منم زنی تنها در آستانه فصلی ... دیدن ادامه ›› سرد، در ابتدای درک هستی آلوده زمین.....

زمان گذشت زمان گذشت و ساعت چهار بار نواخت، چهار بار نواخت

امروز روز اول دی ماه است.

من راز فصل ها را می دانم و حرف لحظه ها را می فهمم نجات دهنده در گور خفته است.

همین که شعر تمام می شود موسیقی ریتمی تند به خود می گیرد و ما شاهد حرکات فرمی زیر پارچه بزرگ و بلندی هستیم که برای لحظاتی کاراکتر زنی را برایمان تصویر می کند. انگار از دل آشفتگی های فرمی پیدایش می کنیم و از این راز به عنوان تماشاچی خوشحال می شویم. نمایش محسن اردشیر خوش ایده و محترم است. پرداختن به شخصیت فروغ فرخزاد زنی تاثیرگذار و قدرتمند در تاریخ هنر معاصر ایران بر تماشاچی پوشیده نیست. به نظر می رسد نمایش سعی دارد بر تنهایی، رنجها و آشفتگی های زندگی فروغ به عنوان یک زن، یک مادر و یک شاعر هنرمند تاکید کند. کتاب سفید بزرگ رنگی که بر روی صحنه باز می شود و ورق می خورد همان کتاب سفیدی است که در پایان نمایش بسته می شود. اصولا شخصیت هایی مثل فروغ فرخزاد در طول تاریخ فروغ‌شناسانی را پدیدار می کنند که توان دیدن وجوه متفاوت و چند لایه زندگی هنری و شخصی شان را داشته باشند. چنان که ما شکسپیر شناس و ویرجینیا وولف شناس داریم، پژوهشگران و علاقه مندان و هنرشناسان متعددی که روی بخشی از زندگی و کار این چنین هنرمندانی تمرکز و تکیه کرده اند؛ بنابراین نمایش محسن اردشیر فرصت مناسبی را برای تماشاچی علاقه مند به اشعار فروغ و خود شخصیت فروغ فراهم می کند تا از خلال تماشای صحنه های نمایشی او بر سکوی تئاتر اصلی تئاتر شهر و به همان موازات فروغ خود را در ذهن ترسیم کند و این از قابلیت های نمایشی آزاد است که اجازه پرواز به ذهن مخاطب را به قشنگی فراهم می کند. چه بسا فروغ فرخزاد نمایش شما جسور و ماجراجوست و آن قدر شخصیت محکم و مصمم و زنانه ای دارد که حسین را چون کامی دوست بدارد و دوربین به دست به جزام‌خانه برود و در محفل شاعران و هنرمندان زمان خود جایی ثابت داشته باشد. در این نمایش شاعرانه رنگ‌های به کار رفته که غالب رنگ سفید را بر تن اجرا کنندگان می بینیم و رنگ سرخ کتاب‌ها و روسری فروغ حواس ما را با خود همراه می کنند. موسیقی نقش برجسته‌ای در این اجرا دارد. ترس ها، اضطراب ها ، درون مشوش و پرتلاطم فروغ در این اجرا با همراهی موسیقی احساس قدرتمندی را به مخاطب منتقل می کند که هم گاه ایرانی است و گاه غیرایرانی و این خاصیت اشعار فروغ نیز هست و خاصیت شخصیت فروغ که به خوبی قابلیت شناخته شدن در فراسوی مرزها را بیش از اینها دارد. در صحنه شاد و مفرحی که در یک سوم پایانی اجرا با آن مواجه هستیم اجرای خیره کننده چند بازیگر فرم کار تلخی صحنه های پیشین را برایمان بیشتر از رنج به اندیشه ای قابل تامل تبدیل می کنند. صحنه هایی که فانتاستیک حرکت اجرا کنندگان زیبا و تاثیر گذاراست. این خانه سیاه است هدایت گروه جوان و مستعد توسط کارگردانی کاربلد و خوش ذوق است که در پایان نمایش هرچند صدای تصادف و مرگ فروغ را می شنویم و ما را با واقعیت رو در رو می کند اما بدون تردید بر لحظات تاریک ذهنمان نوری درخشان از فروغ و هنر ایرانی می تاباند. آیا دوباره در این باغچه ها بنفشه خواهند کاشت؟...من خواب دیده ام که کسی می‌آید.
امیرمسعود فدائی و امیرحسین قلی پور این را خواندند
ناهید حدادی و پژمان این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات جناب آقای علیرضا استادی بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما،. درباب نمایش خانه سیاه است :

عرض کنم که، در واقع اعتراف بکنم که اکثر مواقع توی این سالن راحت یک ساعتی میگیرم میخوابم و استراحت میکنم و گاهی اوقات میبینم خب تموم شده.
واقعاا نمیشد، یعنی شیش دنگ حواسم که می‌دادیم، باز دوباره، (به اصلاح خودم میگم) شیش هیچ عقب بودم از فضا هایی که ساختید، دمتون گرم، بسیار بسیار اجرای پویا، درجه یک، با انرژی که توام با بدن های خوب، بافضایی که ایجاد کرد دکتر اردشیر و اجرای درجه یک و بی نظیرتون.
یلدا معصوم، امیرمسعود فدائی و امیر مسعود این را خواندند
تانیا و پژمان این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات جناب آقای آرمین محمدی، آهنگساز و نوازنده پیانو
درباب نمایش خانه سیاه :

بسیار نمایش فوق العاده و پر از حرکت و پر از اشعار درجه یک از خانم فروغ فرخزاد، واقعا متحیرم کرد. من که کارم موسیقیه حظ بردم از انتخاب های موسیقی درجه یک این نمایش، و واقعا، نیازهستش که هرکس این نمایش رو ببینه و توصیه میکنم که حتما به دیدن این نمایش بیاید، ممنون.
تانیا و امیرمسعود فدائی این را خواندند
پژمان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات جناب آقای رضا فیاضی، بازیگر، نویسنده، تئاتر، تلویزیون و سینما
در باب نمایش خانه سیاه :

من یک کار بسیار زیبا دیدم، یک کار شگفت انگیز که جاش خالی بوده در تئاتر شهر، و در کشور ما جای این کار خالی بوده، و حتما آرزو میکنم همه ی مردم بتونن این نمایش رو ببینن، نمایشی که اگر چه بی کلامه، و با موسیقیه و درواقع یک جور باله، اپرا،... جای این جور کارا در کشور ما بسیار بسیار خالی بوده و این نمیگم اولین اثره کار های دیگه هم انجام شده ولی یک کاری از شهرستان بیاد اینجا و چنان گرم و صمیمی و خوب باشه برای من خیلی دلنشین بوده. تمنا میکنم دیدن این نمایش رو از دست ندید.
مهرنوش مومنی، امیرمسعود فدائی و تانیا این را خواندند
ناهید حدادی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات جناب آقای حبیب الله دانش، نویسنده، کارگردان، بازیگر و پژوهشگر تئاتر
در باب نمایش خانه سیاه است :

نمایش خانه سیاه است، نمایشی بود که امشب دیدم، توی نوع کار خودش یعنی پرفورمنس واقعا کار جذابیه و تئاتری فیزیکال،
جا داره که از همه‌ی دوستان تشکر بکنم به خاطر این هنر نمایی بسیار زیباشون و اینکه واقعا جای این مدل نمایش در تئاتر ما خالیست، تئاتر فیزیکال هنوز جا باز نکرده، خوشحالم که امشب این اتفاق رو من شاهدش بودم که این خاطره به بخشی از تئاتر ایران متصل شد.
امیرمسعود فدائی و مهرنوش مومنی این را خواندند
تانیا، ناهید حدادی و پژمان این را دوست دارند
واقعاً جای این‌جور کارها تو تئاتر این مملکت خیلی خالیه???
۲۱ اسفند ۱۴۰۰
امیرمسعود فدائی
واقعاً جای این‌جور کارها تو تئاتر این مملکت خیلی خالیه???
چه صبح دل انگیزی شد
خانم حدادی نازنین?❤️?
ابرشیرعزیزم??
۲۱ اسفند ۱۴۰۰
پریناز بور (parinazboor)
امیرمسعود فدائی
واقعاً جای این‌جور کارها تو تئاتر این مملکت خیلی خالیه???
سپاس از مهرتان???
۲۱ اسفند ۱۴۰۰
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
یادداشت دکتر محمد عارف درباب نمایش خانه سیاه است:

نمایش تصویری «این خانه سیاه است» نوشته و کار محسن اردشیر در هفت بند متناوب به معرفی فروغ فرخ زاد به عنوان شاعری نوپرداز در ادبیات معاصر ایران می پردازد. فروغ در عمر کوتاه خود توانست با تواردی چشمگیر موجی از احساس و ادب را به فرهنگ شعری ایران وارد کند و از سال 1340 تاکنون خود را به عنوان کانون توجه جامعه شعری و ادبی ایران گرداند. بسیاری از انسان ها ممکن است که از زادروز تا لحظه ی مرگ نتوانند حتی یک گذار معناگرا داشته باشند اما فروغ از بلوغ تا مرگ همواره از مناسک گذار گونه گون و شگفت انگیزی برخوردار بوده است. به نظر می رسد که فروغ همواره آبستن حوادثی هول ناک بوده و دمی فارغ از هیاهوهای فکری و ذهنی نیاسوده است. آن چه در نمایش خانه سیاه است به مدد بازشناسی وجوه پنهان زندگی فروغ آمده، لزوما و تنها شیوه قابل تحسین اجرایی نیست بلکه دریافت نویسنده از ابعاد پنهان گذار در زندگی فروغ است که بن مایه بصری پرفورمنسی جذاب با شیوه استیلیزاسیون است.
اتکای کارگردان به فرمالیزم نیز مزید بر دقت نظر گروه اجرایی به درکی درست از سوژه ای مستند و آشنا با فرهنگ و ادبیات مخاطب است که همسو با ساختار مطالعاتی انسان شناسی بصری از فروغ فرخزاد رونمایی نمایشی می کند. یکی از نکات بسیار مهم نمایش «خانه سیاه است» در دراماتورژیِ تصویریِ مناسکِ گذار در زندگی هفت گانه فروغ فرخزاد است. هفت گذاری که با استناد بر گزاره هایی از ذهن نمایشگر نقش فروغ بر صحنه به تماشا گذاشته می شود، نشان از ذکاوت بصری کارگردان در نگاهبانی از مستنداتی است که نمایش را علاوه بر دراماتورژی به تبعیت از درام مستند معنا می کند.
پیشتر نیز ادبیات و شعر ایران توسط کارگردانانی حرفه ... دیدن ادامه ›› ای به نمایش هایی بصری یا دراماتیک برگردان و اجرا شده بود که در این جا ضرورت بحث دیده نمی شود و نباید قیاس تطبیقی کرد، اما به همین نسبت نمی توان از کیفیت شاخص های منحصر به فرد موسیقی، حرکت، رنگ، نور و زبان مشترک با مخاطب در نمایش « این خانه سیاه است » به آسانی گذشت.
نخستین و مهم ترین عامل غربت تئاتر ایران، در ناشناسی جنبه های نمایشی از ادبیات کلاسیک و معاصر ایران است که همواره سقف تئاتر ایران را داخلی نگه داشته است. برخلاف سینمای ملی ایران که مبتنی بر فرهنگ و ادب ایران با قدی رعنا همواره در جهان خودنمایی کند، تئاتر ملی ایران همچنان به دور از آدبتاسیون های مهم و ارزشمند از ادبیات غنی ایران زمان را می گذراند. ژان کلود کاریر و پیتر بروک با دراماتورژی سیمرغ عطار موجد پارادایمی بسیار مهم و آشکار گردیدند که آن هم نه مورد توجه شیوه گرایان تئاتری در ایران قرار گرفت و نه اقتباس نمایشی از ادبیات "کهن یا معاصر" ایران از عقیمی بیرون آمد. در حالی که مردم ایران و جهان همواره منتظرند ادبیات کهن ایران را از طریق نمایش تماشا کنند. شواهد نشان می دهد که اقتباس از ادبیات ایران تاکنون نتوانسته بر پایه ی اصولی دراماتیک به نفع نمایش شکل بگیرد. این ناتوانی صرفن منحصر به دراماتیزه نشدن ادبیات فارسی نیست بلکه کهن الگوهای سی قوم بزرگ ساکن در ایران، ادبیات مذهبی و ماجراهای هشت سال دفاع تحسین برانگیز رزمندگان ایران نیز تاکنون دست نخورده مانده و همچنان در قالب ادبیات و شعر برای خواندن قرار دارند. در حالی که آثار نمایشی برگرفته از شاهنامه فردوسی و حکیم نظامی در آسیای میانه و قفقاز به شکوه هنرهای نمایشی شمال شرقی و شمال غربی ایران تبدیل گردیده است.
نمایش «خانه سیاه است» به رغم این که از تیمی جوان برخوردار است اما توانسته در پژوهش و نگارش متن، طراحی ها، تحلیل گری، کار با بازیگر و در نهایت اجرایی با قامتی حرفه ای در نگاه داشتن مخاطب، نمره ای قابل قبول بگیرد. در این نمایش نه فروغ قربانی اجرا شده و نه اجرا به مدح فروغ پرداخته است. نمایش از آغازه ای نافذ برخوردار است و در میانه به گذارهای جانکاه فروغ می پردازد. کدبندی های حوادث مهم در متن به درستی صورت گرفته و فرودی متناسب در پی دارد. نمایش "خانه سیاه است" کوشیده به درام مستند نزدیک بشود و به همین نسبت از خیال پردازی و بار اضافی قصه پرهیز کرده است. بنابراین اصالت نمایشی دیداری بر اساس زندگی نامه ای شناخته شده اهتمام ورزیده و تا آخر بر این پایه استوار است. لذت بصری نمایشی مبتنی بر تابلوهای معناگرای موجود در نمایش، با تکیه بر نورپردازی های نمادین و به جا با حرکت های نمایشی توام با موسیقی از امتیازات نمایش "این خانه سیاه است"، به شمار می آید. نمایشی که با استفاده از رگه های پنهان و آشکار امید به زندگی در فیلم خانه سیاه استِ فروغ، وفاداری خود را به مانیفست شاعر نامدار ایران بروز داده و وجهه ای به اصل شعر فروغ افزوده است. در واقع این نمایش با وام از فروغ، طرحی نو درانداخته و با موفقیت توانسته اثری دیگر یعنی نمایش به جهان شعر فروغ بیافریند. امید است در آینده شاهد اجراهایی از این دست نمایش های ارزشمند مبتنی بر ادبیات غنی ایران در سالن های تئاتر ایران و جهان باشیم.
امیرمسعود فدائی و امیر مسعود این را خواندند
ناهید حدادی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات دکتر محمد عارف
دانشیار دانشگاه و انسان‌شناس، نویسنده، کارگردان، ، عضو هیات‌علمی دانشگاه. پژوهشگر برگزیده هنر دانشگاه‌های ایران
در باب نمایش خانه سیاه است :

من دیدم کار رو، انتخاب موضوع بسیار جذابه، چیزی که امروز میتونه برای مردم ایران و زبان مشترک داشته باشه با مردم جهان، نگاه فروغ فرخزاد به طبیعت بسیار جذاب بود. علاوه بر شکل اجرایی و تیم اجرایی که برای من خیلی درست و به جا بود به نظر می‌رسید، مانیفست این خانه سیاه است که فروغ به درستی گفته اینورِ خانه سیاه است، نه اونور در تیم اجرایی خانه سیاه است امروز در سالن اصلی تئاتر شهر من این رو دیدم، به گروه تبریک میگم، به تیم اجرایی تبریک میگم، به گروه کارگردانی، همه چیز سر جای خودش درست بود، یعنی تماشا چی اومده بود که با یه کاره اندیشمندانه مواجه بشه، و این هم شد.
از نظر زیبایی شناسی بسیار عالی، هم انتخاب موضوع خوب بود هم پرداخت موضوع خوب بودو هم کار گردانی و تیم اجرایی همه تونستن لیاقت اینکه در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا داشته باشن رو به خودشون اختصاص بدن، بهتون تبریک میگم.
امیرمسعود فدائی، دلارام زرگر و مبینا رحیمی این را خواندند
بابک همتی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات جناب آقای آتش تقی‌پور
بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون
در باب نمایش خانه سیاه است :

اولا، این بچه های پر انرژی و با بدن های بسیار بسیار خوب، ورزیده و انعطاف پذیر، خوش اومدین به تهران و این اجراتون
به نظرم بعد سال ها برای من دل انگیز بود و خیلی میشه واقعا با این نوع کار حرف های بزرگی زد و کماکان که در حقیقت شما در خانه سیاه است این کارو کردید.
من دست مریزاد میگم به همه‌ی عزیزانی که در این کار بازی کردند، و فوق العاده تلاش کردند، واقعا تک تکشون رو من دستشون رو میبوسم و آرزو میکنم یک روز منم در خدمت این عزیزان باشم و خیلی خوشحال شدم که در آمل واقعا همچین مسئله ای هست و اینجوری ... دیدن ادامه ›› کار می‌کنید.
من نمیدونم حرکات را چه کسی تنظیم کرده اون هم واقعا عالی بود و هماهنگی خیلی خوب بود.
من امیدوارم این کار را ادامه بدهید با مفاهیم دیگری با کار های دیگری و امیدوارم همیشه موفق باشید عزیزان من.
نظرات سرکار خانم آل آقا
بازیگر تئاتر ، تلویزیون و سینما در باب نمایش خانه سیاه است :

امروز یکشنبه هست و خستگیمون در رفت واقعا، بسیار کار عالی و بی نظیر پرفورمنس، بسیار کارگردانی زیبا، حرکات زیبا، نظم و ترتیب و هرچی بهتون بگم این کار زیبا بود کم گفتم و واقعا خستگیم رو در کرد و یک تئاتر دیدیم، توصیه میکنم حتماااا بیاید و ببینید.
نظرات جناب محمود رضا رحیمی
نویسنده و کارگردان در باب نمایش خانه سیاه است :

من صمیمانه تبریک میگم به گروه این کار خوب ،
کار روی ظرفیت های نمایشی شعر سپید بسیار سخته و از طرفی باعث میشه یک پیوند بین روح ما و اون چیزی که ظرفیت های شعر پارسی هست بوجود بیاد و این ظرفیت مدیون تفکرات یک گروه خوبه که تصویر هایی رو به ما ارائه میده که اون تصویر ها کمک میکنه تا ما بیشتر اندیشه جسمانیتی که در شعر های پارسی وجود داره پی ببریم .از این نظر به نظرم محسن اردشیر عزیز کارشو خوب انجام داده و این گروه خیلی با ایمان دارن کارشون و انجام میدن ،ما وقفه در کار نمیبینیم و به لحاظ اتفاقاتی که داره میفته خیلی سریع و عالی و در زمان خودش داره اتفاق میفته و ازین لحاظ متوجه گذشت زمان نمیشیم .و از طرفی کار روی سالن اصلی بسیار سخته و زمانی که نور میره و میاد دارم به این فکر می‌کنم چطوری میشه در اون فاصله صحنه رو پر از تصویر کرد و تماشاگر و در فراسوی این صحنه دنگال واقعا نگه داشت .و واقعا وقتی کار به اتمام میرسه با خودم فکر می‌کنم آیا این اتفاق میفته یا نه آیا من مسحور این قاب رومیه نعلی شکل تئاتر شهر میشم یا نه این تجربه تازه رو من امشب کسب کردم ،تبریک میگم به همه ی گروه ،کار بسیار منظم ،این منظم بودن نشان دهنده ی خوب بودن هم پشت صحنه و هم روی صحنه و همه ی عزیزانیه که در‌این ... دیدن ادامه ›› کار دست اندر کارند خیلی خوشحالم که در واقع امشبم رو اینجا بودم ،خیلی خوشحال تر که چقدر تماشاگران رو دیدم که خوب و پر انرژی از این کار خداحافظی کردند و این سالن رو ترک کردند .
مرسی از همه ی شما .
امیرمسعود فدائی، میشا آشتیانی و مبینا رحیمی این را خواندند
محمود محمودپور این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات جناب شاهین زوار‌
بازیگر و کارگردان تئاتر ‌ و سینما در باب نمایش خانه سیاه است :

به تماشای نمایش خانه سیاه است اومدم ،به شدت از تماشای تمام اجزای نمایش لذت بردم ،خیلی هوشمندانه بود ،طراحی های به جا ،بازی های بسیار بسیار قوی و متحد ،مشخصه که تمرین زیادی داشتند تمام عوامل ،و من این اجرا رو واقعا خیلی دوست داشتم ‌وبه همه ی مخاطبان پیشنهاد می‌کنم تا زمانی که روی صحنه هست ،و امکان تماشای این اجرا رو‌ دارند در سالن اصلی تئاتر شهر این نمایش رو تماشا کنند .
امیرمسعود فدائی و مبینا رحیمی این را خواندند
محمود محمودپور این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات جناب کرامت رود ساز
بازیگر ،نویسنده ،و دوبلور پیشکسوت تئاتر و‌تلویزیون درباب نمایش خانه سیاه است :

با سلام و درود به محضر شما عزیزان هنرمند و ارجمند در سالن اصلی تئاتر شهر هستیم بعد از تماشای اجرای بسیار زیبای خانه سیاه است …
کاری که واقعا دیدنیه ما یک ساعت واقعا متوجه نشدیم زمان رو و لذت بردیم .یک سیر تحولیه زندگیه فروغ فرخزاد که با حرکت ،نور ،و به طور کاملا واضح اجرا میشه
اجرای بسیار قوی ،و پویا و زنده لذت بردیم .
از شما میخوام تا اگر تئاتری هستید و تئاتر ‌ رو‌ دوست دارید حتی اگر تئاتری نیستید با اومدن و دیدن این اجرا قطعا عاشق تئاتر خواهید شد .
این نمایش زیبا را حتما ببینید .
امیرمسعود فدائی، علی جباری و مبینا رحیمی این را خواندند
محمود محمودپور این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات دکتر سهیلا نجم
پیشکسوت، بازیگر و کارگردان تئاتر، درباب نمایش خانه سیاه است:
خیلی ممنون خانه سیاه است رو دیدیم کار پر تلاشی بود
‌وبه هر حال تبریک میگم به آقای اردشیر و‌بچه ها اغلب تنکابن ،و فکر میکنم که در شهرستان ها اتفاق خوبی در حال افتادن است و یک گروه جوان خوش ذوق هستند .
نمایش شروع بسیار خوبی داشت ،بخش اول که به صورت مقدماتی بسیار زیبا بود ،و‌بخش های بعدی ،کرئوگرافی و فرم بود ،البته خب این نوع کار کردن وقتی که صرفا با موسیقی و‌حرکات بدنی میخوای کار کنی دشوار هست که ،با بدن بتونیم حرفامونو بزنیم و بیان کنیم رویداد هایی که مد نظرمونه ،یکمی رسیدن به این ایده ال شاید کمی سخت باشه ولی به هر حال تبریک میگم و لذت بردم از کارتون مرسی .
نظرات جناب رضا بنفشه خواه
بازیگر تاتر، سینما و تلویزیون در باب نمایش خانه سیاه است :

امشب دومین روز از اسفند ماه در سالن اصلی تئاتر شهر نمایش خانه سیاه است رو دیدم .
بسیار بسیار هنرمندانه بود، بسیار بسیار زحمت کشیده بودند .
جمع آوری این افراد و هماهنگ کننده شون بسیار مشکل بود و برای من یک خاطره هایی رو زنده کرد از سال های ۴۴ و ۴۵ که این فیلم رو دیده بودم آن زمان که تئاتر کار می کردیم برای انجمن های خیریه، قبل از نمایش ما که عروسی فیگارو بود، این فیلم رو نشون می دادند و بسیار متاثر کننده و آموزنده بود.
بسیار خوشحالم و به همه دست اندرکاران این نمایش خسته نباشید میگم و توصیه می کنم حتماً این کار را ببینند . درود بر شما.
نظرات جناب اسماعیل نجار استاد دانشگاه در باب نمایش خانه سیاه است :

در ابتدا خسته نباشید میگم خدمت عوامل و بازیگران محترم نمایش خانه سیاه است. به هر حال یک کار متفاوت رو دیدیم امشب، با یک ریتم خوب که مخاطب ر و هم با خودش همراه میکنه، باید خسته نباشید بگیم به این عوامل و این بازیگران،شجاعت خاصی توی کار بود،یک ترکیب خوب و درست از رنگ، صدا، دکور و بازی و روایت غیر کلامی که در متن وجود داره و مخاطب رو خسته نمیکنه و سر زمان و ریتم به پایان میرسه. به هر حال یک برداشت پست مدرن و درست و متناسب با زمان امروز برای مخاطبی که میخواد یه کار جدید و پر انرژی ببیند.
خسته نباشید، خداقوت.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات استاد کاظم هژیرآزاد بازیگر تئاتر و سینمای ایران در باب نمایش "خانه سیاه است":

نمایش (خانه سیاه است)را به دعوت خانم صراف رضایی (بازیگر این گروه) دیدم
بی تعارف ،از کل نمایش لذت بردم و مغبون از سالن بیرون نیامدم.شاید بتوانم گفت به قدر کافی حظ دیداری و کمی هم شنیداری بردم.
چرا لذت دیداری ؟زیرا آنچه به چشم دیدم ،مملو از زیبایی های رنگ ، صحنه،نور،موسیقی،افکت،و امکانات حرکت های موزون و مهارت های بدنی بازیگران ، که با نظمی مثال زدنی، تلاش داشتند تا حالات درونی و بیرونی شاعره ای مرحومه، تاثیرگذار، ولی ناکام که سالها از مرگ دلخراشش گذشته و زندگی وخلاقیت هنری اش ناتمام و دستش از تابوت بیرون مانده را به یاد آورده ، زنده کند و نیز بزرگش دارد. همه اینها برایم زیبا، محترم و غنیمت بود و خرسند شدم.
همیشه فکر می کردم بدون کلام انسان و به طریق اولی انسان نمایش ناقص است ، ولی این نمایش، ابعاد دیگری از امکانات انسانی را نشان داد که می توانست از وجه زبان چشم پوشید.
اما اینکه گفتم کمی لذت شنیداری، بواسطه ی خوانش یکنواخت اشعار این شاعره توسط بانویی که صدای خوبی داشت ولی به کلمات ارزش یکسان می داد .
امیرمسعود فدائی، محمود محمودپور و مبینا رحیمی این را خواندند
حمید نخعی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظرات استاد شمس لنگرودی شاعر برجسته معاصر ایران ، پژوهشگر، و مورخ ادبی معاصر ایرانی ومدرس دانشگاه، در باب نمایش خانه سیاه است :

من به عنوان کسی که هنر را دوست دارد نظر میدهم نه به عنوان کارشناس تئاتر به ویژه تئاتر فرم، وی می گوید: کار تئاتر فرم کردن خطر کردن است، چون تماما فرم است و کار، واژه به همراهش نیست. معمولاً کار دشوار می شود، رسانه گی اش کم میشود و عموماً آدمهای زیادی ارتباط نمیتوانن برقرار کنند و به این دلیل کار فرم کار دشوار و رفتن به سمتش، خطرناک است. اما خوشبختانه به نظر من این کار خوب درآمده بود.حالا نمی‌دانم چون از زندگی فروغ اطلاع داشتم، کتاب هایش را خوانده بودم به این دلیل بود که ارتباط برقرار کردم یا اینکه به هر حال کار خوب در اومده بود، اما در مجموع دست کم یک جنبه ی چشمگیر کار، شاد بودن کار بوده یعنی من وقتی که اسم تاتر را دیدم خانه سیاه است حقیقتا غمم گرفت و گفتم احتمالا بیام یه چیز سیاه ببینم اما خوشبختانه به رغم زندگی کوتاه و تلخ فروغ، کار، کار تاریکی نبود و جسارتهایی هم کرده بود در ارتباط جامعه با فروغ، برخورد روشنفکران و اهل قلم با فروغ این هارو هم به شیرینی و شیوایی نشون داده و در مجموع کار موفقیه کار خانه سیاه است.
نظرات استاد سهراب سلیمی
کارگردان، بازیگر، طراح صحنه، مدرس دانشگاه، در باب نمایش خانه سیاه است :

امروز شاهد اثری بودم که میشه گفت کارگردان به دقت با هوشمندی و هوشیاری دست به طراحی زده بود که به اعتقاد من در عین این که کار پرفورمنس بود و از موزیک به معنای درستی بهره گرفته بود ولی غنای مطلب رو به بهترین نحو ادا کرده بود.
این رو با تمام وجودم میگم که در شرایط هیاهوی برای هیچ امروز شاهد تئاتری بسیار بسیار ارزشمند و تاثیرگذار بودم.
نظرات دکتر قطب‌الدین صادقی نویسنده، فیلم‌نامه‌نویس، مترجم، کارگردان تئاتر، استاد دانشگاه، بازیگر سینما، تلویزیون و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران در باب نمایش خانه سیاه است :


یک کار ابتکاری که ترکیبی بود از شعر ،حرکت و تصویر،
با بریده هایی از مستند جذامی های تبریز فروغ فرخزاد به نام خانه سیاه است.
به نظر من یک تلفیق هنرمندانه ای بود، دارای تصاویر غافلگیرکننده تاثیر گذار یک تئاتر ایرانی بر اساس زندگی و آثار یک شخص خاص که همه ما یک خاطره نوستالژیک ازش داریم که فروغ فرخزاد هست . به نظر من کار بسیار ارزشمندی میتونه فتح بابی باشه بر این نوع آثار، دارای جذابیت های کلامی صحنه‌ای و تصویری که به هر حال یک نوع تئاتر تجربی تازه است من واقعاً بعضی از تصاویر و صحنه هاش رو بسیار جذاب، بسیار تصویری، صحنه ای و دراماتیک دیدم. خیلی کار ارزنده‌ای تشخیص دادم. بسیار خوب بود.
من پریناز بور هستم، بازیگر و تنها نماینده گروه اجرایی نمایش خانه سیاه است در تیوال.
 

زمینه‌های فعالیت

تئاتر

تماس‌ها

pari_naz_boor