در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال پیتر چروک | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 13:49:33
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
نمایشنامه 5 از 10
کارگردانی 6 از 10
بازی ها 4 از 10
نور و صحنه 6 از 10

نمایش به نظر میرسه دوختن یک کت برای یک دکمه باشه. انگار ابتدا فرم نمایش در ذهن کارگردان شکل گرفته و بعدش سعی کرده متن رو بهش نزدیک کنه. همین باعث شده که متن هم پراکنده به نظر برسه و هم برای این تعداد بازیگر کافی نباشه. اگر تعداد بازیگرها نصف هم میشد چیزی از نمایش کم نمی شد.
اما تجربه کارگردان در مدیریت این تعداد بازیگر نقطه مثبت نمایشه. البته که ظاهرا یک جورهایی کارگردان که قبلا سابقه بازی در نمایش آشپزخانه حسن معجونی رو داشته، تا حدودی از اون تجربه وام گرفته.
نورپردازی (با اینکه یک جاهایی بی کارکرد بود) ولی درکل راضی کننده بود
مشکل صدای بازیگران رو هم ... دیدن ادامه ›› بقیه دوستان اشاره کردند. درکل بازی ها چندان چنگی به دل نمیزد غیر از دو سه مورد.

در آخر پیشنهاد میدم اگر کسی از این نمایش خوشش آمده، فیلم "سزار باید بمیرد" برادران تاویانی را هم ببیند. خالی از لطف نیست. داستان زندانی هایی که قصد دارند نمایشی از شکسپیر را اجرا کنند!
کارگردانی 2 از 10
مجموع بازیگران 4 از 10
طراحی صحنه و نور 2 از 10

کالیگولا یکی از نمایش هاییست که شدیدا امکان تنوع و تغییر در فرم و اجرا رو به کارگردان میده. متاسفانه این اجرا از نظر فرم خیلی خام و ساده سراغ این نمایشنامه رفته. مقایسه بکنید با کالیگولای همایون غنی زاده که از نظر میزانسن و صحنه و نور و ... هوش از سر آدم میبرد. در مورد بازیگری آقای شهرستانی هم من معتقدم فرآیند بازیگری در یک نمایش در اجرای مجموع بازیگران معنی پیدا میکنه. گاهی یک بازیگر طوری بازی میکنه که تعادل و توازن رو با بازیگرهای دیگه به هم میزنه و بیشتر از اینکه مفید باشه، مضر میشه. به نظرم آقای شهرستانی در این کار کمی خودخواهانه داره بازی میکنه و هیچ پاسکاری ای با بازیگرهای مقابلش نداره، و همین باعث شده که بازی مابقی بازیگران شدیدا آسیب ببینه. در مجموع نمایشی نیست که خیلی به کسی پیشنهادش بدم، توقع ذهنیم از اجرای دوباره کالیگولا خیلی بیشتر از چیزی بود که دیدم.
نمایشنامه 4 از 10
کارگردانی 4 از 10
بازی ها 4 از 10
خواننده اپرا 9 از 10
به نظرم بزرگترین مشکل نمایش، تن صداست. اگر صدای کار چند پرده پایین تر باشه شاید رو همه چیز تاثیر بهتری بذاره. فریادها بیش از حد و بی دلیله. بعد اینکه نحوه حرف زدن های اغراق شده به دل نمی شینه. کش و قوس های بی جهت به کلمات دادن به نظرم چیز قشنگی نیست، نمی دونم چرا بعضی ها خیلی ازش استفاده می کنند.
مشکل دیگه نمایش، نمایشنامه ست. به جای اینکه تمرکزش روی پرورش شخصت ها و رویدادها باشه، سعی میکنه وارد شعار بشه. دیدار چاپلین و هیتلر می تونست خیلی عمیق به مواجهه حاکم و هنرمند بپردازه ولی از کار درنیومد متاسفانه.
خواننده اپرا بی نقص اجرا کرد. احسنت. حدودا تمام دوستان متفق النظر بودیم که بهترین بخش نمایش ایشون بودند.
بازی ها 5 از 10
کارگردانی 5 از 10
طراحی صحنه 3 از 10
طراحی لباس 5 از 10

زحمت زیادی برای این کار کشیده شده، کارگردان هم که در انتها دیدم تعجب کردم که چقدر کم سن و ساله، قطعا آینده خوبی داره اما متاسفانه مسئولان تئاتر ما استاد خراب کردن این کارگردان های جوونن. آخه آقای تئاتر شهر! این کار جاش تو سالن قشقاییه؟ هر ناظر کارآزموده ای این نمایش رو ببینه (با وجود زحمات قابل تحسین گروه) به سادگی متوجه میشه که این نمایش کاملا دانشجوییه. هم در هدایت بازیگر، هم در طراحی ها، و مخصوصا در ریتم، مشخصه که کار ناپخته ست. خب این کار باید به عنوان تجربه چند تا جوون با استعداد تو سالن مولوی یه اجرای خوب داشته باشه. چرا اجازه نمی دید این بچه ها پله به پله بیان بالا؟ نصف کارگردان های جوون ما در سالهای اخیر دقیقا همینجوری از دست رفتند. پاهای در حال و رشد و گام های بیش از حد بلند و سقوط با کله.
Reza1991s، امیر مسعود و Amir Sharifi این را خواندند
مهرنوش نوری، شالیزار و مسعود زارع این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمایشنامه 5 از 10
کارگردانی 6 از 10
بازیگران 6 از 10
صحنه و لباس 5 از 10

نمایشی که میتونست خوب باشه اما در سطح متوسط باقی میمونه. بزرگترین مشکل نمایش اینه که با یک موضوع خوب شروع میکنه اما نمیتونه موضوع رو گسترش بده. نمایش در نیمه دومش شدیدا یه چیزی کم داره، موضوع در همون سطح قبلی باقی میمونه و مسئله ای مثل مهاجرت نمیتونه از جهات مختلف دراماتیزه بشه. اگرچه ریتم صحنه ها امتیاز نمایش هست اما صحنه پایانی به شدت ضعیف میشه و انگار شاهد یک مراسم خاکسپاری واقعی هستیم درحالی که نیازی نیست نمایش تا این حد درگیر احساسات بشه، بلکه این احساسات باید در تماشاگر ایجاد بشه نه در بازیگر. به نوعی نمایش یه جاهاییش (مخصوصا صحنه آخرش) عمدا از غم و دردی که اکثر تماشاگرهای ایرانی باهاش دست به گریبانن سواستفاده میکرد مخصوصا اینکه الان هر خونواده ای یه عزیزی رو بابت مهاجرت از دست داده. در کل من در هنر با بهره کشی احساسی از یک تماشاگر خسته و ناامید شدیدا مخالفم.
خیلی ممنونم از نظر و تشریف فرماییتون
۱۵ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
کارگردانی 1 از 10
بازیگران 3 از 10
صحنه و لباس 5 از 10

نمایش به شکل عجیبی خسته کننده و ضعیفه. اصلا در حد سالن اصلی و این لشکر از چهره ها نیست. از این همه افت در بازی ها شوکه میشید. فرهاد آییش کاملا خودش رو بازی میکنه و لحظه ای در خدمت تیم نیست. هیچ کمکی به دیگر بازیگرها نمیکنه. واقعا این همون فرهاد آییش سقراطه؟ این حمید رحیمی همون هیدنه؟ این صدف اسپهبدی همون وکیل الفه؟ چجوری اینها در کمتر از چند ماه چنین سقوطی در بازیگری کردند؟؟ اگر نمیشه این زمان کسالت بار و طولانی رو کم کرد حداقل زمان نمایش رو در تیوال درست کنید.
در مورد کاوه آفاق هم به نظرم باید کارگردان شفاف ماجرا رو توضیح بده. چون هیچ اثری از ممنوع الکاری آفاق تو هیچ جا دیده نمیشه. حتی تو صداوسیما هم اومد. تو این چند سال یه واکنش ضد حکومتی هم نداشته. کل رفیقای قدیمیشم فروخت تا مجوز بگیره! کلی هم آثار قانونی داده بیرون. چرا الان یدفعه باید ممنوع الکار بشه؟؟ در کل بعید نیست که به خاطر ضعیف بودن نمایش رفته باشه.
انتخاب اسم کاربریتون عالیه 👌
۰۱ اردیبهشت
ضعیف خیلی و مضحک
۰۳ اردیبهشت
پیتر چروک
دم شما گرم اقا محمد... نقدهای شما هم عالیه 👌
ارادت
۰۴ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمایشنامه 6 از 10
کارگردانی 8 از 10
بازیگران 7 از 10
صحنه و نور 8 از 10

نمایش ارزش دیدن داره. ایده ای روانکاوانه که سعی میکنه خاستگاه آسیب های روانی یک فرزند رو شناسایی کنه. با توجه به اوضاع نابسامان آموزشی در خانواده ها و مدارس ایرانی، تماشای نمایش برای خانواده ها میتونه مفید باشه. صحنه و نور و میزانسن ها نقاط قوت نمایش اند. ایجاد سایه ها از کارکردهای خلاقانه کارگردان هست که در راستای هدف نمایشه، اینکه سایه پدر و مادر تا سالها پس ذهن تو وجود داره و راه فراری ازش نیست. و به نظرم خیلی خوبه که نور صحنه در خدمت ... دیدن ادامه ›› موضوع باشه.
بازی ها هم خوب و پرزحمت هستند. البته بازی کاراکتر نشان یه جاهایی یه ذره بیرون میزد ولی درکل خوب بود. میزانسن های سخت که همیشه برای من ارزشمند هستند چراکه حاصل یک تمرین هدفمند و طولانی اند.
شاید تنها نقطه ضعف نمایش، شدت جنبه های آموزشی متن مخصوصا در نیمه پایانیه. دیالوگ ها گاها ساده فهم و شعاری میشن. ولی درکل نقاط قوت کار خیلی بیشترن.
خسته نباشید به گروه آینده دار پس از... خاطره ای خوب از تئاتر شهری محصور در ماموران! البته که شب بعدش نمایش (گالیله) کل این خاطره خوب رو شست و برد!
کارگردانی 8 از 10
نمایشنامه 9 از 10
بازی ها 8 از 10
طراحی صحنه و نور 7 از 10

اگر مثل من از شیفتگان نمایش «او» بودید و توقعی اون مدلی از ترکیب سم دادگر و تاج الدین دارید ممکنه توی ذوقتون بخوره. چون نمایش اصلا آوانگارد و عجیب غریب نیست بلکه خیلی کلاسیک و قصه محوره. اما اجرای تر و تمیزیه. شروع نمایش گفتگوی دو تا بچه در مورد پریدن از دیوار مدرسه است که انصافا یکی از لعنتی ترین گفتگوهای بین دو تا خردسال بود که تا امروز دیدم. نمایش پر از گفتگوهای خفن هست که ارزش چند بار شنیده شدن دارند. در اوضاع افتضاح تئاتر امروز کمتر شاهد چنین نمایشنامه استانداردی هستیم. کارگردانی و میزانسن ها مخصوصا در نیمه اول نمایش خیلی خوبه. بازی ها در نیمه اول نمایش رو دوش عبد و راوی چند چهره است که کار رو خوب دراوردند و در نیمه دوم یکه تازیه خانوم وکیل است که انصافا درخشانه. جالبه اگر بخوام پنج تا از بهترین نمایش هایی که تاحالا دیدم ... دیدن ادامه ›› رو نام ببرم، قطعا «الف مثله عبد» و «او» بین شون هستند ولی متاسفانه نویسنده خیلی کم کاره و فقط با دادگر کار میکنه که به نظرم این نقطه ضعف یک نویسندۀ حرفه ای تلقی میشه.
اما ضعف های کار: اول اینکه بازی ها تناسب ندارند و به همین دلیل بعضی جاها نمایش افت میکنه. دوم اینکه بخش دادگاه کمی طولانیه البته که هم خوب نوشته شده و هم خوب اجرا شده اما کلا برای چنین نمایشی کمی طولانیه.
درکل تماشای نمایش حتما پیشنهاد میشه ولی شلوغی اسفند ماه در خیابان نوفل واقعا کار رو برای تماشاگر سخت میکنه. واقعا منصفانه نیست اگر نمایش برای سال بعد تمدید نشه.
نمایش خوش ریتم و قابل قبول است
کارگردانی 6 از 10
نمایشنامه 5 از 10
بازیگران 7 از 10
طراحی صحنه و لباس 6 از 10
نمایش به موضوعی پرداخت که می توانست لایه های وسیع تری را عرضه کند اما بیشتر توان متن و کارگردانی صرف جذب مخاطب شده بود (عموما با کمدی های بامزه اما سطح پایین). همین نگاه به گیشه باعث شده بود که مفاهیم روانکاوانه نمایش در سطح باقی بمونند. حال اینکه کدام یک از این دو انتخاب درست است را دقیقا نمی دانم، اینکه به خاطر جذب تماشاگر از عمق کار بزنی و یا برعکس، اجرا را عمیق کنی و در عوض از جذابیت های شوخی و کمدی برای مخاطب عام کم کنی. به نظرم انتخاب مهمی است که هرکارگردانی باید قبل از شروع تمرین ها درخصوصش تصمیم بگیرد.
ممنونیم نازنین ک نظرتان را مرقوم فرمودید و غایت احترام را برای سخنتان قائلیم
فقط اگر ممکنه درباره ی کمدی سطح پایین بامزه ام توضیح بدید
و منظور عزیزتان از عمق را هم بشکافید
سبز و پاینده باشید
مهم نگاه توست🙏
۳۰ بهمن ۱۴۰۲
حامد رحیمی نصر
جان دلید پرواضح است ک نقد مارا آگاه تر میکند و نه تمجید پس برایمان حائز اهمیت است ک تعبیر عزیزی چون شمارا از برخی واژگان بدانیم خب هرچه فصل مشترکمان بیشتر شود ، حرفهایمان دلنشین تر خواهد بود دوست ...
صد البته که مفاهیم جنسی در جهان امروز در قلمرو سانسور قرار نمی گیرند، من نیز به عنوان تیغ نوین سانسور آن را منع نکردم، بلکه هم من و هم شما آگاهید که مخاطب ایرانی از این کنایه های جنسی خنده ای شرمانه می گیرد که در مشعوف کردن حالش موثر است، مشکل من دقیقا همینجاست، اینکه از قبح موجود در فرهنگ مخاطب ایرانی سواستفاده کنیم. یعنی بار جنسی نمایش نه در پیشبرد و عمیق تر شدن قصه بلکه صرفا در جهت انگولک کردن مخاطب باشد.
طبعا واژه ها بار معنایی خودشان را برای هر مخاطبی به گونه ای مجزا دارند. مثلا برای من واژه عمیق در حوزه پسیکوز آنچیزی ست که لاکان در سمینار سوم خود بدان اشاره میکند (فروپاشی نمادین به خیالی). اینجاست که شاید تعریف عمیقی از جنسیت نیز دریافت کنیم، تعریفی که احتمالا فراتر از شوخی های روزمره باشد. این فرضیه که رابطه جنسی به معنای گرفتار شدن در تصویر دیگری است (که در همان سمینار سوم بدان اشاره میکند) مثلا به زعم من هم شکل نمایشی جذابی می تواند داشته باشد و هم مفهومی عمیق تر از آگاهی بسیاری از مخاطبان را در بر خواهد داشت. البته که پرداختن به ان کاری بس دشوار و شاید صعب العبور خواهد بود. اما نکته اینجاست که هم من ممکن است در خطای مطلق باشم و هم اینکه شرایط تولید و اجرا چیز دیگری را بطلبد. ... دیدن ادامه ›› همانطور که در کامنتم اشاره کردم واقعا نمی دانم کدام یک بهتر است. یک نمایش مطلقا جدی روانکاوانه اما شاید کمی کسالت بار برای مخاطب و یا یک نمایش با درصد بالای جذب مخاطب اما عمق کم در پرداخت به نظریات جدی روانکاوانه. البته که ممکن است شما معتقد باشید که نظریات عمیق و جدی را در لحنی ساده فهم منتقل کرده اید، پس اگر اینطور است من و همراهم (که از قضا مطالعاتی بسیار بیشتر از من در حوزه روانکاوی داشته است) متوجه این ایهام و زبردستی شما نشده ایم. و باز شما ممکن است که مدعی شوید مطالعه زیاد چه ارتباطی با دانش زیاد دارد؟ و آنجاست که من میگویم این هم ممکن است. پس نتیجتا این بحث تا بی نهایت باز و بی سرانجام خواهد بود و از همین روست که تلاش شما را در شکافتن نظر نقدکنندگان می ستایم اما خیلی آن را نتیجه بخش نمی بینم.
باز هم ممنون از وقتی که گذاشتید
۳۰ بهمن ۱۴۰۲
پیتر چروک
صد البته که مفاهیم جنسی در جهان امروز در قلمرو سانسور قرار نمی گیرند، من نیز به عنوان تیغ نوین سانسور آن را منع نکردم، بلکه هم من و هم شما آگاهید که مخاطب ایرانی از این کنایه های جنسی خنده ای ...
عزیز دلید
معلومه ک عالیجناب ژاک لاکان برای من جایگاه خودش را دارد ، به مثابه فروید بزرگ و نیچه و شوپنهاور و خیلیهای دیگر
اما این بزرگواران اندیشه قرار نیست و نبوده و نخواهد بود ک مبنای نگرش ما شوند بلکه اینها فقط چراغند
مجموعه مقالات ایشان یک رفرنس ناب است اما چرا اینقدر پیچیده
اگر آب را بی فلسفه ننوشیم ، هیچگاه سیراب نخواهیم شد
اگر با انباشت ذهنی به اثری بپردازیم معلوم است ک بدنبال آنچیز میگردیم ک ذهنمان ... دیدن ادامه ›› طلب میکند
در یک درام امپرسیون ک سعی بر آن بوده فاکتورهای گوناگون از جمله سرگرمی هم لحاظ شود چرا در همان لحظه سیر نکنیم؟
اندیشه ی نظری همان بلایی است ک مانع لذت میشود
از خودمان بگوییم بهتر است
ودر آخر آنکه برعکس خیلی نتیجه بخش بود
شما سعی کردید از مطالعاتتان بگویید
من هم تلاش کردم بگویم همانی ک دیدید را ببینید
چون دانایی با دانایی موثر توفیر دارد
و چقدر باید بخودمان ببالیم ک مخاطبانی از جنس شما داریم
۳۰ بهمن ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
یک نمایش موفق که بزرگترین مشکل تئاتر ایران رو یه بار دیگه بهمون ثابت میکنه: نمایشنامه!
یک نمایشنامه خوب، نصف مسیر موفقیت رو میره. حالا یک کارگردان خوب با دو تا بازیگر سخت کوش چند ماه روش تمرین می کنند و نتیجه میشه یه کار شسته رفته و خوش ریتم.
این نمایش دو تا امتیاز داره که متاسفانه خیلی از تئاترهای ما (مخصوصا با تیم شناخته شده تر) از این دو امتیاز برخوردار نیستند، یکی متن خوب و دیگری تمرین زیاد.
و البته بازیگر خانم کار که خوش درخشیدند و چه حیف که تابه حال کارهای بیشتری ازشون ندیده بودم.
قربونتون برم اقا
نظر لطف شماست
خوشحالم که دوست داشتید کار و
و ممنونم بابت نظری که دادید
افتخار دادید عزیز 😍🌹
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمایشنامه متوسط
زمان نمایش حدودا 40 دقیقه اضافه!
بازی ها متوسط / نقش اصلی ضعیف
بازی پیرمردها خوب
طراحی لباس خوب
طراحی صحنه متوسط
نور متوسط
موسیقی حدوداً خوب

خیلی پیشنهاد نمیشه
پیتر چروک (navid.ahmadi)
درباره کنسرت-نمایش لکانطه i
به راستی چطور میشه تا این اندازه بدون هنر و بدون خلاقیت بود؟ شما به عنوان یک کارگردان اگر در سال اخیر دو تا دونه تئاتر هم دیده بودی متوجه میشدی که این نمایش درخور اجرا در هیچ سالنی حتی با قیمت رایگان هم نیست. پس چرا باز چنین فاجعه ای رو با چنین قیمتی اجرا میکنید؟؟ واقعن عصبی ام
مغرضانه حرف نزنید دوستان لطفا حال بهم زن نباشید لکانطه ایراد داره ولی همون گروه ارکستر با اون خواننده کافیه که کلی حال کنی ، اینقدر عقده ای نباشیم
۱۸ تیر ۱۴۰۱
اکبر جوادی
مغرضانه حرف نزنید دوستان لطفا حال بهم زن نباشید لکانطه ایراد داره ولی همون گروه ارکستر با اون خواننده کافیه که کلی حال کنی ، اینقدر عقده ای نباشیم
آقای جوادی عزیز که چند روزه عضو تیوال شدی، وقتی اکانتهای فیکی مثل شما به زور میخوان نمایشی رو خوب جلوه بدن و به هر کسی که نقد میکنه با بدترین لحن توهین میکنن فکر کنم دیگه نیازی به توضیح اضافه نباشه مخاطب تئاتری خودش متوجه قضیه میشه و نیازی به وارد بحث با شما شدن نیست.
۲۲ تیر ۱۴۰۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
پیتر چروک (navid.ahmadi)
درباره کنسرت-نمایش لکانطه i
قیافه پلان سالن این نمایش خیلی باحاله. تو صفحه فروش وقتی چینش صندلی های فروخته شده و نشده رو می بینی یاد جدول روزنامه همشهری می افتی 😊 بابا خب تابلوئه خودتون دارید الکی صندلی هارو سیاه می کنید که مثلاً بگید داریم می فروشیم. خب عزیزان یه ذره حرفه ای تر نمی تونید این کارو بکنید؟ حالا ما که این رفیقمون بلیت گرفته داریم میایم ببینیم ولی نکنید این کارارو. زشته.
این نوع پر شدن عجیب صندلیها در نمایش دیو و دلبر هم بود انگار به قول شما به یک جدول نگاه می کنیم نمی دونم واقعاً چه هدفی هست ولی روند خرید اصلا منطقی نیست.
۰۷ تیر ۱۴۰۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمیدونم چطور بعضی ها میگن طراحی نور این کار خوب بود.
یاد دوران نوجوونیم افتادم که زل میزدم به رقص نور نرم افزار winamp player ?
آقا این پخش زندۀ تصاویر مد شده؟؟ هر اجرایی می بینیم یکی از بازیگرا یه موبایل گرفته دستش داره فیلمبرداری میکنه ?