در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نوید عسکری فراهانی | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 09:17:10
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
نمایش آزرمیدخت
اجرا در اصفهان
به کارگردانی خانم رادنوش مقدم
بلیط فروشی اش از طریق تیوال نبود
دو قسمت داشت . قسمت اول مونولوگ بسیار بسیار زیبا با اجرای رادنوش مقدم. پیرامون زندگی و مرگ آزرمیدخت دختر خسرو پرویز.
قسمت دوم یک اجرای جمعی . پدر و خواهر و برادران آزرمیدخت و چند نفر دیگر از او میگویند .
بهترین نمایش دو سال اخیر اصفهان .
و از بهترین نمایشهای امسال برای من .
یک سال تمرین داشتند .
مونولوگ اول واقعا شاهکار بود . متن عالی. از همان متنهایی که از بیضایی وام ... دیدن ادامه ›› گرفته اند و بسیار به سلیقه من نزدیک بود .
قسمت دوم البته کمی ضعیف تر بود و آن جبروت مونولوگ را نداشت اما بسیار عالی بود و درخشان .
همه دوستان اهل تئاتر اصفهان را به تماشای این نمایش توصیه میکنم .
خوشحالم که مدتی است در اصفهان حداقل دو نمایش در هفته برای تماشا داریم. و به فال نیک میگیرم
درود
اجرای عالی و تمرین شده
به شدت تئاتر بود
درک صحیح کارگردان از میزانسن تئاتری
اقتباس آزاد (از فیلم خوب وودی آلن) که به خوبی ایرانیزه شده و مهمتر اینکه با تبحر تئاتری شده بود .
بهزاد سیفی عزیز اجرا به اجرا پیشرفت کرده است و مایه مباهات.
ادای دین به مهرجویی و کیارستمی
بازی های عالی ، استفاده جالب از کوله پشتی و صندلی ، موسیقی مناسب در خدمت نمایش و سیاهی لشگر قوی .
بسیار خوشحالم از تماشای این نمایش و امیدوارم آنچه در این سه ماه اخیر در اصفهان رخ داد که در حد معجزه بود ،ادامه یابد .
دست مریزاد
بهزاد سیفی (behzadseyfi)
جناب آقای دکتر
شما همیشه به ما لطف و محبت داشته اید
بسیار خوشحالم که موردپسند واقع شد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
درود
به به . بی صبرانه منتظرم
بدرخشید
در یک ماه اخیر اجرای سه نمایش باعث شد رغبتم برای رفتن به تهران برای دیدن نمایش کم شود و خوشحال و راضی باشم از نمایشهای زادگاهم .
امیدوارم کاری کنید که دیگه با نمایش شما دیگه هیچ تمایلی به دیدن نمایش در تهران نداشته باشم😄😄😄
با کمال میل خواهم آمد
درود ..البته اقای دکتر با این فرمایش شما من دچار پارادوکس شدم..از یک طرف دوست دارم که تمام ایران تاتر خوب گسترش پیدا کنه..و تمایل نداشتن شما برای امدن به تهران برای ما ازار دهنده س..و این دوگانگی ذهنم رو مشوش کرد...حالا ما که همه چیز رو به نیکی میگیریم..اینم خیره انشالله..:)
بهزاد سیفی (behzadseyfi)
جناب دکتر عزیز، شما همیشه به ما لطف و محبت داشتید.
اولا امیدوارم رو سپید باشیم و رضایتتون رو جلب کنیم.
ثانیا بنده آرزو دارم در جای جای کشورم روز به روز بیش از پیش، هم تئاترهای استاندارد و خلاقانه ی بیشتری بر صحنه رود و هم به تعداد حامیان فرهیخته ای چون شما اضافه شود. منتظر حضور گرمتان هستیم.
جای دوستان خالی . نمایش بسیار خوبی بود .
جداگانه مطلب میگذارم.
امسال اصفهان در این دو ماه اخیر چند نمایش خوب اجرا شد و جبران نیامدن به تهران شد.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
درود .
یک اجرای بسیار خوب و محترم و شریف.
پیدا بود که مدتهاست تمرین شده. متن سنگینی که بیش از نود دقیقه به طول انجامید و اصلا خسته کننده نبود .
به شدت تئاتر بود. خدا قوت.
و مهم اینکه باید به تک تک تماشاگران این اجرا درود فرستاد . حتی یک بار و آنهم حتی یک ثانیه موبایلی روشن نشد و یا صدایی از آن بلند نشد . دریغ از پچ پچ بیجا . درود به شرفتان . تماشاگر فهیم تماشای نمایش را دلنشین تر میکند .
......و مهمتر ،طنین افکن شدن صدای ملکوتی استاد شجریان در قسمتی از اجرا که اشک من را سرازیر کرد و چه به موقع و مناسب بود.
دست مریزاد


"آواز بوقلمون " یا "Universal language " دومین ساخته کارگردان کانادایی " ماتئو رانکین" است که از ابتدای تیتراژ اش هم جالب و متفاوت است . هر چه بگویم خطر اسپویل وجود دارد و فقط پیشنهاد میکنم حتما ببینید.
خود کارگردان در آن بازی میکند .
هشتاد در صد دیالوگها فارسی است و همگی ما فارسی زبانان به خوبی با فیلم ارتباط برقرار میکنیم.
با توجه به اینکه همسر کارگردان ایرانی است ، خود کارگردان هم فارسی صحبت میکند .
از میان چندین فیلم که امسال دیدم ، این فیلم فعلا بیش از همه به دلم‌نشست .
فیلم به شدت تحت تاثیر کیارستمی است . حتی از ابتدای تیتراژ.
البته به آثار کوریسماکی هم شباهت دارد.
از دست ندین
درود
یک اجرای تمرین شده و عالی
به شدت تئاتر بود
از مهدی صمیمی عزیز بازی خوب در نمایش ریگ چاه را دیده بودم. و حالا نشان داد که در کارگردانی و به اجرا در آوردن چنین نمایشنامه سنگین، هم بسیار مسلط است. دست مریزاد.
حیف که فقط دو شب دیگر اجرا میشود .
دوستان علاقمند به نمایش در اصفهان فرصت را از دست ندین .
خدا قوت
از لطف شما بسیار ممنونم 🙏🏻
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
پرفورمنس بسیار خوب و تمرین شده . اجرای کم نظیر در چند سال اخیر در اصفهان. خدا قوت🌷🌷
عرفان آیتی (erfanayati)
ممنون از حضورتون. خوشحالم که باب میل بوده
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
معنا و جایگاه راوی در آثار ملویل و تارکوفسکی


حضور راوی در سینما به قدمت خود سینماست. در ابتدا تعریف راوی در سینما را میشکافم . راوی ،اول شخص یا سوم شخصی است که در طول یک فیلم بر روی بعضی از صحنه های فیلم سخن میگوید و مقصود کارگردان از قرار دادن صدای آن شخص ،بیشتر جلو بردن راحت فیلم بدون تصویر و یا توضیح قسمتی از روایت است که فیلمساز نتوانسته آن را به تصویر در بیاورد.
چرا در ابتدا گفتم که از زمان پیدایش سینما راوی در فیلمها وجود داشته است؟ این به تعریف ما از راوی برمیگردد که به نظر من همان نوشته های بین پلان ها یا سکانسهای فیلمهای صامت دوران ابتدایی سینما هم ،تا حدود زیادی نقش راوی را ایفا میکردند و البته بسیاری از نوشته ها در واقع دیالوگ بین پرسوناژها بودند. اما گاهی نقش راوی را ایفا میکردند.و توضیحی بودند که فیلمساز به ناچار بین پلانها مینوشته است.
بعد از آمدن صدا به سینما ، راوی نقش بیشتری در سینما پیدا کرد. فراوان فیلمهایی ساخته شدند که صدای یکی از بازیگران ، یا شخص سوم ناپیدایی ... دیدن ادامه ›› را روی قسمتی از فیلم میشنیدیم که در مورد قسمتی از داستان یا شخصیتی از فیلم توضیح میدهد .
در غالب فیلمها ،آن توضیحات را در فیلم میبینیم و در واقع تکرار مکررات است و یا آن توضیحات و صحبتها حاصل ناتوانی فیلمساز در به تصویر کشیدن آنهاست.
و البته هستند فیلمهایی که از راوی استفاده مناسب کردند و یا جهت وفاداری به اصل داستان راوی داشتند و فیلمهای باارزشی هم هستند .
جان فورد در خوشه های خشم سبک روایتی را برگزیده که نیاز به راوی نیست . تصاویر به تمامی ،آنچه که فورد میخواهد از رمان برای ما بگوید را نشان میدهند . و ما رمان خوشه های خشم را از دید و روایت فورد میبینیم. به یقین اگر فورد تمایل داشت این فیلم یا فیلم دیگری را با حضور راوی بسازد به نحو احسن انجام میداد. و البته بودند فیلمسازانی که معنای حضور راوی در سینما را تغییر دادند . آنچنانکه نه تنها راوی فرد زائد در فیلمشان نبوده ،از قضا وجود و نقشش ضروری هم بوده.

بطور مثال حضور راوی در فیلم "خاموشی دریا" شاهکار بی مثال ژان پیر ملویل، نگرش سینمادوستان را به نقش راوی دگرگون کرده است . و به جرات میتوان گفت که از بعد از این فیلم ، فیلمسازان روش جدیدی برای حضور راوی در فیلمشان آموختند .
در "خاموشی دریا " راوی یک افسر آلمانی است که پس از اشغال فرانسه به دست آلمان و طبق دستور مقامات مجبور است در خانه پدر و دختری فرانسوی ساکن شود و مهمان اجباری آنهاست . آن افسر آلمانی در جای جای فیلم به عنوان راوی سخن میگوید و از حضور خود در خانه آنها و جزئیات رفتاری پدر و دختر توضیح میدهد . جالب آنکه همان موقع ما در حال تماشای رفتار و واکنش این سه نفر در خانه پیرمرد هستیم . و البته گاهی او در حال صحبت کردن مستقیم برای پدر و دختر است که مشغول کار خود هستند و گویی نسبت به صحبتهای او بی تفاوت هستند . میزانسن استادانه ملویل به گونه ایست که تمام جزئیات به خوبی به تصویر کشیده میشود و در عین حال قابهای تصویری معنای کامل دارند . پس راوی در این فیلم چه نقشی دارد؟ به یقین اگر ملویل اراده میکرد این فیلم را بدون راوی هم شاهکار گونه میساخت اما اینک ما با گفتارهایی از راوی مواجه میشویم که در واقع سواد بصری ما از آن سکانس را بالا میبرد . بدون آنکه متوجه شده باشیم که حضور آن گفتار چقدر در اقناع ما از آن تصاویر موثر است. به عبارت دیگر ، گفته های راوی نه آنچنان است که بیننده بگوید : ممنون نیاز به شنیدنش ندارم و تصویر خود گویاست . و نه آنچنان که گویی تصویر الکن است و تا راوی نباشد ما به عمق تصویر نمیرویم . راوی در اثر ملویل به قوت دیداری ما کمک میکند . بدون راوی هم فیلم را میفهمیم اما راوی بدون اینکه کلمه ای اضافه بگوید، به تصویر کمک میکند باری را که به دوش میکشد ، راحت تر و سبکبال تر به بیننده نمایان کند ‌.
در واقع بالا بردن قوت دیداری و حظ بصری از لحظه لحظه فیلم که با حضور راوی صورت گرفته،تغییر فاحشی در معنای راوی ایجاد کرد که تا قبل از آن مثالی به یاد نمی آورم . و فهم جایگاه راوی در فیلم را به شدت تکان داد.
اما از آن جالبتر حضور راوی در فیلم به یادماندنی "ایثار " اثر تارکوفسکی فقید است.
در همان سکانسهای ابتدایی فیلم ما با مردی میانسال و جاافتاده روبرو میشویم که به همراه فرزندش که به دلایل نامعلوم قدرت تکلم ندارد ،مشغول کاشتن درختی هستند و آبیاری آن درخت به عهده "کوچک مرد" یا همان پسر است. بعد آن دو را در جنگل نیز میبینیم . آشنایانی نیز در طول این سکانسها بر آنها وارد میشوند و از آنها میگذرند. اما اصل ماجرا به دست این دو است . مرد میانسال مشغول توضیح و ابراز نظر در مورد هستی و معنای زندگی و ...برای فرزندش است . در حالیکه به نظر نمیرسد آن پسرک بازیگوش چیزی از حرفهای پدر بفهمد یا به آنها توجه داشته باشد.در واقع تارکوفسکی با تبحر هر چه تمام تر ،نقش راوی را به آن مرد محول کرده است. او در پانزده تا بیست دقیقه ،هر آنچه بعد تا پایان فیلم خواهیم دید را تحلیل میکند . این را ما در مرتبه اول تماشای فیلم متوجه نمیشویم . وقتی فیلم به پایان برسد ، هر زمان که مرتبه دوم را شروع کنیم ، در می یابیم که تمام آن سخنان به ظاهر گزافه ،خلاصه تمامی فیلم است . او از مصیبت انسان و راز هستی سخن گفته است . چیزی که بعد تر و در ادامه فیلم به وضوح میبینیم. مرد میانسال دیگر با خود (با پسرش) سخن نمیگوید ، او در جمع با دیگران سخن میگوید تا لحظه ای که رئیس جمهور سخن از نابودی قریب الوقوع جهان میکند . او به گوشه ای میرود و نذر بزرگی را میپذیرد و ایثار آتشینی میکند (آخرین صحبت با خود ).. و از آن به بعد دیگر تا پایان فیلم سخن نمی‌گوید. جهان نابود نمیشود. او نذرش را ادا کرده و البته به تیمارستان منتقل میشود و جالب آنکه پسرک به سخن در می آید و معجزه رخ میدهد.
اما مهم آن است که تارکوفسکی از شخص اول فیلم و در حال ایفای نقش ، به عنوان راوی هم استفاده میکند و راوی در واقع بخشی از میزانسن فیلمساز میشود . راوی اینجا هم به بالا بردن قوت دیداری کمک میکند . و بیشتر از آن. او جزئی از میزانسن میشود و دو نقش بازی میکند .
در واقع مفهوم راوی با این شاهکار تارکوفسکی ،نسبت به آنچه ملویل نشان میداد و میفهماند ،یک قدم به جلو می آید .
همانگونه که ملویل با خاموشی دریا این مفهوم را ده قدم به جلو برده بود.



نوید عسگری فراهانی
آبان ۱۴۰۳
اقای دکتر چقدر قشنگ نوشتید یاد دوران طلایی مجله فیلم و تحلیل هایی که سالها پیش در نبود ماهواره و اینترنت مینوشت افتادم..یکدفعه باید بشینیم در مورد تارکوفسکی و سینمای شاعرانه ش با هم گپ و گفتی کنیم و از درگاهتون تلمذ کنم..من یکی از عاشقان سینه چاک تارکوفسکی هستم☺️☺️☺️🙏
بسیار عالی و‌ پخته نوشته شده و واقعا میشه در مقاله های رفرنس دسته بندی بشه. دست مریزاد
علیرضا اطهری فر
بسیار عالی و‌ پخته نوشته شده و واقعا میشه در مقاله های رفرنس دسته بندی بشه. دست مریزاد
بنده نوازی میفرمایید جناب مهندس . من شاگرد شما هستم
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عالی . عالی. عالی . عالی . عالی
دمتون گرم 🌷🌷
عالی. عالی. عالی. عالی ‌. عالی
دمتون گرم
🌷🌷🌷🌷
به به . شاهکار. شاهکار
اولین نمایش بسیار خوب اجرا شده امسال در اصفهان.
در این مدت شش ماه حدود ده پانزده نمایش در اصفهان اجرا داشتند که یکی دو تا خوب و چند تا متوسط بالا بودند .
اما این نمایش بسیار خوب بود( هر چند عالی نشد). ولی اصلا دلیلی نمیبینم که بخواهم ایراد بگیرم. حالا که اجرای باارزشی در اصفهان با این استقبال روبرو شده باید حمایت کرد و تشویق کرد تا باز هم این چراغ نورانی بماند.
موضوع ،متن و اجرا همه بسیار خوب و سوالی که با روانی و آسانی مطرح میکند که دغدغه نویسنده را نشان میدهد. و مهمتر استفاده از بازیگر خاص که تبحر کارگردان را نشان میدهد و جای تحسین دارد.
خدا قوت
فردا خواهرم داره به تماشای این نمایش می‌ره در اصفهان دکتر جان. شما که تعریف کنید از کار، خیال ما راحته.
حسین چیانی
فردا خواهرم داره به تماشای این نمایش می‌ره در اصفهان دکتر جان. شما که تعریف کنید از کار، خیال ما راحته.
اصفهان متعلق به شماست و من نباید دعوتتون کنم . ولی قدمتان به چشم.
قدم همگی به چشم
نوید عسکری فراهانی
اصفهان متعلق به شماست و من نباید دعوتتون کنم . ولی قدمتان به چشم. قدم همگی به چشم
لطف دارید دکتر جان 🌹
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
به به
درود
چه اقدام ارزشمندی. نکوداشت شکرپاره اصفهان.
بزرگداشت مرحوم استاد ارحام صدر ، معمار سبک تئاتر اصفهان.
انسانی شریف و بزرگوار که در عین حال خالق سبکی جدید در تئاتر بود و واجب بود که یکی از آثارش نمایش داده شود و از او یاد شود .
درود. دوست عزیز و فرهیخته ای دارم که خود هنرمند است و استاد موسیقی و البته صاحبنظر توانا در زمینه سینما و تئاتر. ایشان در کالیفرنیا زندگی میکند و تا زمانیکه در ایران بود از دیدن نمایشهای خوب غافل نبود.
ایشان برای ۲۸ سپتامبر بلیط نمایش "داش آکل به گفته مرجان " بهرام بیضایی را خریداری کرده. و البته به راستی استحقاق و لیاقت تماشای آن را دارد.
از حالا برای رفتن او به برکلی خوشحالم و گویی خودم میخواهم ببینم.
و مهمتر اینکه از او قول گرفته ام که از قبل و بعد از نمایش برای من تصویر و عکس بفرستد و من را در تماشای این نمایش شریک کند.
......و چقدر حسرت میخورم که لیاقت دیدن این نمایش را از نزدیک ندارم.
به این امید که لااقل بتوانم فیلم _تئاتر آن را ببینم.
شامگاه یکشنبه ۷ مهر به وقت کالیفرنیا(برکلی) ،دوست گرانمایه ام کاوه فقیهی عزیز مهمان ضیافت تماشایی بهرام بیضایی بود و نمایش داش آکل به گفته مرجان را از نزدیک دید . و جای من را خالی کردو این فیلم را از رورانس پایانی برای من فرستاد .و آه و حسرت من را از ندیدن این اجرا دو چندان کرد. خوشا به حالش که توانست این نمایش را ببیند. دیگر دوستان نیز که نمایش را دیده اند بسیار تعریف کردند و از صبر و حوصله و انرژی و خستگی ناپذیری بیضایی گفتند.... .و من برای ثبت در تاریخ،این قطعه را منتشر میکنم .بماند به یادگار......و به امید روزی که لااقل فیلم_تئاتر اش را ببینیم.و تنها آرزو و خواسته ام اینکه ؛ استاد به سلامت باشند و باز هم بنویسند و اجرا کنند .
https://www.instagram.com/reel/DAi59GUudcOUXdszpAEu9gSY6rbzqwxlzIQCx80/?igsh=NGdtdXludTBzdXgy
صادق قویم
جناب عسکری بزرگوار. با سلام به علت پرایوت بودن صفحه اینستاگرام شما امکان مشاهده فیلم قرار داده شده در لینک نوشته اتون وجود نداشت. اگه امکان آپلود اون در یوتیوب یا سایتهای مشابه براتون وجود داشت ...
جناب قویم عزیز. تشریف بیارید در اینستاگرام.باعث افتخار بنده است که شما بنده ناقابل را فالو کنید.
قطعات کوتاهی از نمایش داش آکل به گفته مرجان .
فیلم_تئاتر هیچگاه برای قضاوت ملاک نیست اما به نظر میرسد یک شاهکار را از دست دادیم https://www.instagram.com/reel/DAvJAqOImLr/?igsh=MWl2eGw4bGY0OHdzcg==
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
درود
ورق الخیال برای من دومین شاهکار تئاتری امسال بود . دوستان فراوانی که استاد من هستند بخوبی آن را نقد کرده اند و عده ای تمجید کرده اند و عده ای آن را به چالش کشیده اند که البته به دسته دوم حق میدهم چون این نمایش روی لبه تیغ راه رفته است و عده ای آن را برنتافته اند .
اما من میخواهم از منظر دیگری به آن نگاه کنم. در مورد نمایشنامه این اثر هنری. منظورم متن ادبی خلق شده توسط نمایشنامه نویس نیست . منظورم خود نمایشنامه به مفهوم واقعی نمایشنامه است که در بسیاری از آثار خوب نیز به صورت گذرا به آن نگاه شده است.
اصلا قصد این را ندارم که زحمتی که اسماعیل گرجی و حلقه دوستانش از بازیگران تا سایر عوامل کشیده اند را زیر سوال ببرم . این نمایش یک شاهکار است و همه در خلق آن دخیل هستند.
اما میخواهم عنوان کنم که از معدود موارد در تئاتر ایران است که نمایشنامه بار اصلی خلق اثر را به دوش میکشد و در واقع کارگردان و بازیگر و بقیه را به دنبال خود میکشاند . نمایشنامه این اثر من را یاد فیلمنامه های بهرام بیضایی می اندازد که وقتی میخوانیم ،گویی حتی تدوین شده است . زمان فیلم را بیضایی در فیلمنامه هایش محاسبه کرده است . بنابراین وقتی آن فیلمنامه را تبدیل به فیلم میکند ،دیگر نیاز به حذف و اضافه ندارد . همه چیز از قبل طراحی شده است.....حتی نگاه کنید به نمایشنامه های مرحوم اکبر رادی . لقمه آماده برای کارگردان. .....نکته جالب ورق الخیال هم برای من این بود که نمایشنامه(باز هم تاکید ... دیدن ادامه ›› میکنم نه متن ادبی خلق شده توسط نمایشنامه نویس) چنان نوشته شده که حتی زمان و قاب بندی و میزانسن را به منصه ظهور میگذارد و در واقع این کارگردان است که دستورات را اجرا میکند . کافی است نابغه ای مانند گرجی و سایر بازیگران وارد گود شوند.
اواخر نمایش احساس میکردم که چند دقیقه ای اضافه دارد . هر چه فکر کردم نتوانستم بفهمم کجای کار باید کم میشده و شاید قسمتی باید اضافه میشده . اما نکته مهم آن است که گرجی هم قادر به حذف و اضافه کردن نیست. اگر قرار است حذف و اضافه صورت گیرد ،همانند نمایشنامه های فاخر ایران و جهان ،فقط و فقط باید به دستان نمایشنامه نویس محترم صورت گیرد. که این از نمایشنامه فوق العاده قوی نشات میگیرد و کار همه کس نیست . یاد آن داستان از هنرنمایی استاد تاج اصفهانی(استاد بی بدیل سبک آواز اصفهان )افتادم که شاگردانش تعریف میکردند که در یک جلسه خصوصی مرحوم تاج مشغول هنر نمایی بی بدیلی بوده است و همه مدهوش .اما در واقع این استاد حسن کسایی بوده است که غوغا به پا کرده بوده و فضایی با آن‌نوای سحرانگیز نی اش فراهم کرده بوده که تاج چاره ای جز اوج گرفتن و همه را مدهوش خود کردن نداشته است.
به هر حال برای من کمتر پیش آمده که از میان صدها نمایشی که دیده ام ، بیش از اجرا و حتی بیش از متن ،مفتون نمایشنامه شده باشم . بله در تمامی اوقات خواندن نمایشهای بیضایی(تمامی اوقات) و همچنین بسیاری از موارد مرحوم رادی و حتی دیگران مفتون شده ام . اما به ندرت شده است که نمایشنامه ای که در حال دیدن تئاتر آن هستم اینچنین من را به خود مشغول کند . بوده اند نمایش هایی که نمایشنامه را خود کارگردان نوشته و خودش هم اجرا کرده و شاهکار بوده . بطور مثال مجلس نامه اثر محمد رحمانیان. ولی بندرت پیش آمده نمایشنامه از کسی باشد و کارگردان دیگری باشد و شاهکار باشد و باز هم میگویم این نمایشنامه باشد که برای اجرا قانون بگذارد و او را تحت امر خود قرار بدهد. گویی بازیگران را هم از ابتدای نگارش برای همین نقشها انتخاب کرده باشند.
نمیدانم شاید من اشتباه میکنم.
اما بسیار مایلم که نمایشنامه این اثر هر چه زودتر به بازار بیاید. من دیگر تمایلی به دیدن دوباره این شاهکار ندارم . همان یک بار خوب بلعیدمش . اما میخواهم خود نمایشنامه را بارها بخوانم . و از معدود نمایشنامه هایی است که خریداری خواهم کرد . چون فقط لیست بیضایی است که برای من‌کامل است و از دیگران تعداد اندکی دارم.
این نمایشنامه هم به لیست محبوب من اضافه شد و به جرات میتوان در کلاس درس نمایشنامه نویسی از آن یاد کرد.
دکتر موافقم فقط برای من اولین بود.
۰۹ شهریور
عرفان ضرغامی
دکتر موافقم فقط برای من اولین بود.
درود و ارادت. برای من هم اولین است . اینکه اشاره کردم دومین شاهکار امسال ، به این دلیل بود که بورش و خون را زودتر دیدم .
البته بورش و خون همه اش اجراست. اجرایی کم نظیر . ولی برای من ورق الخیال از نمایشنامه کم نظیر هم سود میبرد.
۰۹ شهریور
درود و ارادت جناب دکتر بزرگوار
با احترام به نظرم بهتر از بورش و خون بود.
۱۰ شهریور
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
درود. از حالا برای اسفند؟ اشتباه نشده؟
قضیه یه جوریه که حتی ما هم می‌تونیم از تهرانِ امروز برای دیدن این اجرا برنامه‌ریزی کنیم😊😊
امیرمسعود فدائی
قضیه یه جوریه که حتی ما هم می‌تونیم از تهرانِ امروز برای دیدن این اجرا برنامه‌ریزی کنیم😊😊
شما که همین حالا تشریف بیارید. قدم به چشم
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
یک اجرای محترم و بی ادعا و در عین حال تمرین شده. دو ماجرا در دو سوی صحنه که در ابتدا بی ربط بودند ولی در اواسط اجرا به موقع به هم ربط پیدا کردند. و موضوع برخلاف ظاهرش جالب و پرکشش شد .
خانمی که نقش یک زن جنگ زده خوزستانی را بازی میکرد بسیار خوب بود .....و البته طبق معمول احمد افشاری عزیز که بسیار پرانرژی بود و من همیشه از بازیش لذت میبرم.
خدا قوت
ارادت
خیلی ممنونم بابت لطف و محبتتون
حضورتون برام باعث خوشحالی بود🙌🙏
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در این برهوت فیلم و تئاتر خوب ، فیلم جانور ساخته برتران بونلو را دیدم که تا حالا در امسال (در این چهار ماه) بهترین فیلمی بود که دیدم . شاهکار نیست . افت و خیز زیاد دارد . ولی خیلی خوبه و علیرغم صد و چهل دقیقه ای بودنش خسته کننده نیست . حتما برایش وقت بگذارید🌷🌷
بارها نوشتم که در مورد نمایش تخت حوضی و سیاه بازی منتقد خوبی نیستم . اصلا وارد سنگلج که میشوم یه حال دیگری دارم . و خب این نمایش هم بسیار خوب بود و لذت دوچندان داشت . متن بسیار خوب استاد فتحعلی بیگی و اجرای موفق و تمرین شده . بازیهای خوب بخصوص نقش مبارک . طراحی صحنه و لباس همراه با موسیقی مناسب . و متلکهای به روز....... اصلا احساس خستگی نکردم . به موقع تمام شد و کشدار نبود . جالب آنکه پوستر این نمایش که قبلا توسط خود نویسنده محترم سالها پیش اجرا شده بوده ، در راه پله تماشاخانه سنگلج که به سمت بالکن میرود ، در بین پوسترهای نوستالژیک دیگر دیده میشود . به هر حال خیلی به من خوش گذشت. خدا قوت
جناب دکتر
با درود
اگر وقت داشتید نمایش آریو برزن را ببینید
نمایشی هست که بنظرم شما از دیدن آن لذت خواهید برد
امیر مسعود
جناب دکتر با درود اگر وقت داشتید نمایش آریو برزن را ببینید نمایشی هست که بنظرم شما از دیدن آن لذت خواهید برد
ممنونم از پیشنهادتون . حتما در برنامه ام میگذارم . وقتی جنابعالی بگید حتما خوبه . سپاسگزارم 🌷🌷🌷🌷
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
محشر بود.اولین شاهکار امسال برای من. همه چیز درست. همه چیز. بعد از مدتها لذت وافر بردم..از همه بیشتر از بازی خانم نقوی. بینظیر بود. تلاش می‌کنم دوباره ببینم.حرفی برای گفتن ندارم.اگر دلتون برای دیدن تئاتر تنگ شده حتما ببینید.
نمایش را دیدید؟
بازی خانم نقوی!!
امیر کرمی
نمایش را دیدید؟ بازی خانم نقوی!!
بله
درود . برای بار دوم این نمایش را دیدم و مثل مرتبه اول بسیار لذت بردم. همچنان بهترین نمایش امسال است و از بیست برای من ۱۹ است . البته جیب هایی پر از نان هم برای من ۱۸ است . جیب هایی پر از نان هم ارزش دو بار دیدن را دارد. بعد از این دو نمایش بزاز باشی ۱۶ و نکبت و آرت ۱۵ میگیرند . و البته ۷ ماه دیگر برای اجرای نمایشهای خوب در امسال وقت باقیست.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید